Piept de pui in crusta de alune

de anuta in Pui, 12 Mar 2016 | 453 vizualizari

 

Pieptul de pui este preparatul pe care mama il pregtea cu drag cand eram copii, mai tarziu am reinventat eteta pentru familia mea si am adaugat crusta delicioasa din alune de padure. Ce a iesit?? Un deliciu care merita incercat!

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui,
  • un ardei kapia rosu,
  • 200 g alune de padure,
  • 150 g branza topita sau cascaval,
  • o lingurita cimbru uscat,
  • o lingura Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume ,
  • un praf de sare,
  • un praf de piper,
  • 50 ml ulei de masline ,
  • 200 ml vin alb,
  • cateva boabe de piper negru,
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de alune:

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se pipereaza si condimenteaza cu Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume, apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu.

Se strange cu grija, dinspre margimi spre interior si se prinde cu 2 scobitori.Se aseaza cu scobitorile in tavita apoi se cresteaza in 4-5 locuri, pe lungime, crestaturi usoare, fara a ajunge la ardeiul din interior.Se stropeste cu uleiul de masline apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Se adauga in tavita si paharelul de vin alb,boabele de piper,foile de dafin,un pic de sare apoi se acoper cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute dupa care se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca pieptul usor,udandul cu zeama din tava din cand in cand.

Dupa ce s-a rumenit se imbraca pieptul cu felii de branza topita sau cascaval, se da din nou 2-3 minute in cuptor, se scoate si se presara deasupra miezul de alune prajit un pic inante si maruntit. Se lasa sa se raceasca un pic, se indeparteaza scobitorile cu care a fost prins apoi se taie in felii si se servesc stropite cu sos din tavita.                                                          

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de pui in crusta de alune 431937
retete culinare - Piept de pui in crusta de alune 431938
retete culinare - Piept de pui in crusta de alune 431939
retete culinare - Piept de pui in crusta de alune 431940
retete culinare - Piept de pui in crusta de alune 431941
retete culinare - Piept de pui in crusta de alune 431942
retete culinare - Piept de pui in crusta de alune 431943

COMENTARII (8)

-Licurici- 1

22.03.2016, 14:22

Interesanta reteta! Imi place mult!

Bya Ralu 1

28.03.2016, 16:54

anuta 1

31.03.2016, 21:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L