Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor

de Valclaudia in Pui, 15 Mai 2016 | 3584 vizualizari

 

Pentru pieptul de pui m-am inspirat de la Merisor, doar ca am inlocuit fulgii de porumb cu fulgi de orez si am condimentat dupa gustul nostru. Multumesc,Merisor! >:d<

 

INGREDIENTE

Snitele din piept de pui la cuptor:

  • 650 gr. piept de pui
  • condiment pentru prepararea carnii de pui, dupa gust
  • la nevoie un plus de sare, piper
  • 2 oua mari de casa
  • 200 gr. fulgi de orez usor zdrobiti
  • 3-4 linguri faina

Garnitura de legume la cuptor:

  • 1 kg cartofi
  • 350 gr. legume congelate (cu unt)
  • 3 linguri mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor:

Cartofii se curata de coaja si se spala bine sub jet de apa rece.

Taiem cartofii cubulete de marimea dorita, ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert doar 10 minute, acoperiti, din momentul in care au dat in clocot, apoi ii scurgem de apa.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Taptam tava cu hartie de copt. Asezam cartofii in strat uniform.

Intr-un bol punem mustarul,sare si piper dupa gust, amestecam sa se imbrace legumele uniform in sos de mustar, apoi repartizam legumele peste cartofii din tava. Presaram susan si dam tava la cuptor pana capata cartofii o crusta aurie.

Pieptul de pui se taie fasii, apoi se condimenteaza si se lasa la rece 30 minute.

Tapetam o alta tava cu hartie de copt.

Scoatem carnea de la rece, batem ouale cu un praf de sare, apoi trecem fasiile de carne prin faina, apoi prin ou batut si la final prin fulgi de orez usor zdrobiti.

Asezam carnea in tava, apoi dam tava la cuptor pana se rumenesc snitelele uniform pe toate partile.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui