Piept de pui in sos curry

de alba_zori in Pui, 15 Oct 2012 | 18291 vizualizari

 

Stiu ca nu e foarte aratos dar are un gust nemaipomenit de bun,este o reteta indiana cu mult curry,mie personal imi place foarte mult,atat de mult ca am mancat de doua ori in aceeasi zi,prima data cand am mancat asemenea fel a fost la Trieste acum vreo 7 ani,am cumparat cu al meu mancare pentru acasa si era si pui cu curry,am incercat si ne-a ramas in minte pana acum cand am facut eu singurica acasa,foarte bun va asigur.Gustul este la inceput dulceag apoi mai piscacios de la curry dar nu exagerat,chiar potrivit.Este si curry dulce si mai piscacios,eu aveam cel piscacios,dar mai bine cu un pahar de vin alb dulce ca Moscato d'Asti.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • zeama de lamaie
  • sare
  • ulei de masline
  • jumate de ceapa rosie
  • 250 ml vin alb Moscato d'Asti
  • apa fiarta cat ajunge(vreo 3 polonici am pus eu)
  • 1 lingura plina de curry
  • knorr aroma de timo si rozmarin
  • putina sare
  • 250 gr smantana sau frisca de bucatarie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos curry:

Foarte simplu:

1.Spalam pieptul de pui si il frecam cu jumate de lamaie si apoi cu sare ca sa nu aiba miros,iar spalam si uscam cu hartie de bucatarie.

2.Punem o cratita joasa pe foc cu un pic de ulei de masline si incalzim.

3.Taiem piepturile de marimea 2 pe 2 cm cubulete si le asezam in cratita la rozolit,daca lasa putina zeama lasam la uscat la foc marisor.

4.Cand a prins un pic de culoare adaugam jumate de ceapa taiata foarte fin si rozolim impreuna.

5.Adaugam si un pahar plin de vin alb si asezam capacul inchis ca sa intre in pui,dam focul mai mic si dupa ce a intrat vinul in pui adaugam si putina apa fiarta.

6.Adaugam si lingura de curry si knorr cu aroma de timo si rozmarin.Lasam sa se faca cu capacul inchis.Gustam si adaugam si sarea mai la urma.

7.Dupa ce se usuca mai adaugam un pic de apa si mai lasam putin cat ne pare ca e mai bine facut si adaugam si smantana,lasam sa se usuce putin si luam de pe foc,lasam la odihnit 5 minute si intre timp se incheaga sosul.Se serveste cu paine sau ca garnitura la orez pilaf.

Pofta mare.

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui in sos curry-0
Piept de pui in sos curry-1
Piept de pui in sos curry-2
Piept de pui in sos curry-3

COMENTARII (14)

adry88

adry88 1

16.10.2012, 09:41

Valclaudia

Valclaudia 1

24.10.2012, 20:28

Valclaudia

Valclaudia 1

24.10.2012, 20:29

m-a prins de nas mirosul de curry..., vecino!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!