Piept de pui in sos de rosii cu busuioc

de Angelina_Elena in Pui, 16 Iul 2013 | 3120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper

Sos de rosii cu busuioc:

  • 1 conserva mica de rosii in bulion (400 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de busuioc uscat
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos de rosii cu busuioc:

Am spalat pieptul de pui, l-am curatat si l-am taiat cuburi.

L-am pus intr-un bol, am presarat putina sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi tocati marunt si am amestecat.

Am lasat pieptul de pui 1 ora la frigider.

Apoi l-am pus intr-un vas, am adaugat vinul, am acoperit cu folie de aliminiu si am dat vasul la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Intre timp am pregatit sosul de rosii. Am pus in vasul de la blender cateii de usturoi tocati marunt, uleiul de masline, busuiocul, putina sare si piper, pasta de ardeii si am omogenizat.

Apoi am adaugat rosiile din conserva cu tot cu suc si am blenduit bine pana am obtinut o pasta fina.

Dupa 20 de minute am scos vasul din cuptor, am adaudat sosul de rosii, am acoperit din nou cu folia de aluminiu si am dat la cuptor pentru 5 minute.

Apoi am luat folia si am lasat inca 15-20 de minute, pana sosul a scazut putin.

Noi am servit alaturi de piure de cartofii si a fost perfect, parerea mea!

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

In locul busuiocului uscat putem pune 4-5 frunze de busuioc proaspat.

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui in sos de rosii cu busuioc-0
Piept de pui in sos de rosii cu busuioc-1

COMENTARII (43)

Angelina_Elena 1

22.07.2013, 23:17

Nicolae, sper sa si incerci reteta!

nicolae81 1

25.07.2013, 17:57

Elena,cu siguranta

Angelina_Elena 1

25.07.2013, 18:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04