Piept de pui la gratar cu burgeri de cartofi :)

de papabundetot in Pui, 17 Iul 2013 | 642 vizualizari

 

Cateodata inspiratia si ideile ma lasa de tot si atunci improvizez retete noi,dar ceea ce ma bucura este ca ele sunt mereu apreciate si le trecem la rubrica …”de tinut minte”. :)

Nu aveam cumparaturi facute si nici multe ingrediente pe acasa si in acest fel s-a nascut ideea acestui preparat care pana la urma a fost chiar delicios.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 4 cartofi mai mari
  • 1 conserva de fasole rosie
  • 1 ceapa medie
  • 1 piept de pui
  • sos soia,
  • curry,
  • fulgi de ardei iute
  • ulei de trufe,
  • ierburi de provence
  • crema de otet balsamic
  • nucsoara,
  • scortisoara
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu burgeri de cartofi :):

Pieptul de pui l-am feliat si l-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si nucsoara,unde l-am lasat cam o ora pana cand au fiert cartorii.Apoi l-am facut pe gratar.

Cartofii i-am spalat si i-am pus cu tot cu coaja la fiert,apoi i-am curatat si i-am zdrobit cu o furculita. Fasolea am scurs-o de apa si am bagat-o la blender impreuna cu ceapa,am condimentat amestecul astfel obtinut cu putin curry, fulgi de ardei iute si ierburi de provence. Am pus un ou peste pasta formata si am amestecat bine,apoi am format niste burgeri pe care i-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de trufe pentru a da preparatului un plus de savoare si am lasat pana cand s-au rumenit putin.

Am servit alaturi de pieptul de pui la gratar. A fost foarte bun !

Pofta mare!

 

COMENTARII (21)

Geanina87 1

17.07.2013, 12:11

DIANA B 1

17.07.2013, 13:04

Rocsi 1

17.07.2013, 21:07

Mmm bun bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D