Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"

de simona72 in Pui, 22 Mar 2015 | 4373 vizualizari

 

Dar nu de duminica asta:)))) Mdeci! La prima vedere pare ceva, asa, mai de fite...dar, de fapt este ceva foooooarte simplu. Adica, piure de cartofi cu piept de pui facut intr-o tigaie gril. Ce iti fura ochii este de fapt motul ala de culoare mov. Culorile atrag privirea, iar intr-o farfurie, culorile sunt vedeta:))) Ce bine am invatat:))) Merge de minune aceasta pata de culoare cand vreti sa va impresionati musafirii. Gatiti o masa simpla si le furati privirea. Nimeni nu se va gandii ca de fapt nu a fost nimic sofisticat. Cartofii astia i-am descoperit nu de mult timp. Chef Sylvia de pe site-ul nostru, a facut acest piure de cartofi. Eu, cand am fazut cartofii astia mov pe raftul unui magazin, m-am aruncat rapid sa-i cumpar, din curiozitate desigur. Asa ca am pregatit acest pranz ultra, super, rapid si usor, iar reactiile au fost pe masura. Sa probati si voi si sa vedeti reactiile familiei, musafirilor...ma rog, pe cei pe care-i aveti la masa...Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • pt marinata:
  • 1 pahar de vin alb demidulce
  • 1 praf de sare si piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura mirodenii pentru pui
  • pentru piure:
  • 4 cartofi albi
  • 3 cartofi mov
  • 2 cuburi de unt gras 82%
  • 50 ml lapte condensat
  • 1 praf de sare
  • fulgi de chili rasniti
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica":

Pieptul de pui se taie in felii. Eu prefer feliile nu foarte subtiri, asa ca tai fiecare bucata de piept de pui in doua pe lungime. Amestec toate ingredientele pentru marinata intr-un castron pana se topeste sarea si aromele se intrepatrund. Asez bucatile de pui peste marinata si le tavalesc bine pe toate partile, sa fie patrunse toate bucatile de arome. Le dau deoparte pentru 20-25 minute.

Pentru piure: se spala bine de tot cartofii, fara a fi curatati de coaja. Se pun in apa cu sare si se dau la fiert pana se inmoaie si se poate face piure din ei. Aici, eu nu am stiut si i-am fiert separat. Am crezut ca va iesii culoare din cartofii mov si nu am vrut sa imprumute culoare si cei albi...Se pot fierbe impreuna, nu iasa culoarea din cei mov!! Cartofii fierti si fierbinti se curata de coaja(atentie sa nu va ardeti), se pasireaza separat, cei albi si cei mov, se adauga cate un cub de unt, cateva linguri de lapte condensat(sau lapte dulce) si sare dupa gust. 

Cand aveti piureul gata facut faceti si gratarele de pui. Se pune o tigaie tip gril pe flacara si se lasa sa se incinga. Se pun feliile de piept de pui, se lasa doua minute pe o parte, se intorc si se mai lasa inca doua minute si pe partea cealalta. Se scot intr-un castron si se acopera cu capac sa nu se usuce.

Pentru montarea farfuriei: se pune piure din cartofi albi intr-un inel detasabil. Se niveleaza cu dosul unei linguri si se indeparteaza inelul. Piureul din cartofi mov se pune intr-un pos,se pune peste piureul de cartofi albi, acoperind toata suprafata, dandui-se o forma motata. Alaturi de piure punem piept de pui taiat in fasii, rasnim fulgi de chili peste cartofi si servim mancarea calda cu salata preferata. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

cartofii mov au acelasi gust ca si cei albi.din cele citite de mine, se deosebesc prin faptul ca, au un continut ridicat de antioxidanti...restul mai cititi voi:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

simona72 1

25.03.2015, 16:38

MOKUSKA 1

26.03.2015, 10:59

Simona meticuloasa . Cat de mult imi place cum arata farfuria si cata dragoste emani prin farfuria asta .

simona72 1

26.03.2015, 11:35

Ioooi tu Moku

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla