Piept de pui la gratar cu legume

de papabundetot in Pui, 8 Sep 2013 | 1089 vizualizari

 

Dupa experienta de fast food made by home de saptamana trecuta am revenit la obiceiuri sanatoase,la legume si verdeturi pentru a nu ne face un obicei din mancarea nesanatoasa si grea :)

Mi s-a parut o idee buna acest pranz sanatos cu vitamine multe,mai ales ca am rare ocazii de a gati o garnitura cu legume…cea mai buna leguma fiind si la noi carnea :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 1 piept de pui fara os
  • sos soia,
  • apa de flori de portocal
  • vin alb,
  • cimbru
  • curry
  • Pentru garnitura:
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • fasole verde
  • susan negru,
  • cimbru
  • 1 catel de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu legume:

Pieptul de pui l-am taiat in felii,potrivite pentru gratar,apoi l-am marinat in vin alb,apa de flori de portocal,sos soia,curry si l-am lasat aproximativ o ora acolo.Dupa ce s-a marinat l-am pus pe gratarul foarte bine incins,stropit cu putin ulei de masline si l-am rumenit frumos.

Legumele le-am taiat in felii asemenatoare ca si dimensiuni pentru a se gati la fel,apoi le-am pus in apa clocotita cu sare,mai intai morcovii pe care i-am lasat 2 minute,apoi fasolea verde 1 minut si la urma dovlecelul pe care l-am pus dupa ce am stins focul si care nu cred ca a stat mai mult de 30 secunde in apa.Am vrut sa le pastrez cat de cat textura ferma,dar nici sa nu fie prea crude.

Am scurs de apa legumele,apoi intr-o tigaie am pus uleiul,usturoiul tocat marunt,cimbru si la urma legumele pe care le-am calit usor cam 1 minut.La sfarsit am adaugat si o lingurita de susan negru doar pentru decor.

Am servit legumele alaturi de pieptul la gratar,innobilate cu o racoroasa salata de vara.

Pofta mare!

 

COMENTARII (13)

Lia_

Lia_ 1

08.09.2013, 22:14

numai chestii sanaatoase gatesti! asa trebuie

diaconta

diaconta 1

08.09.2013, 22:57

o mancare care-mi place

papabundetot

papabundetot 1

09.09.2013, 09:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!