Piept de pui la grill cu legume sotate

de gaby_duceag in Pui, 29 Iun 2011 | 2083 vizualizari

 

Nu e o reteta propriu-zisa. Are putine ingrediente insa, combinate, consistuie o portie atat de buna incat nu mai tii cont de furculita, cutit sau servetel. Iti bagi manutele si te lingi apoi pe degete de bun ce e.
Am papat doar eu cu puii , altfel as fi facut mai mult.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • o vanata mare
  • un ardel gras galben(marisor)
  • 2-3 morcovi
  • un dovlecel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • otet balsamic
  • un catel usturoi
  • putin zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la grill cu legume sotate:

Pieptul de pui se spala si se portioneaza ca pentru snitel. Se bat usor bucatile cu un ciocan pentru carne. Legumele se spala bine.

Vanata si dovlecelul se taie felii (pe lung sau pe lat, cum va place). Ardeiul se curata si se taie fasii. Morcovul se taie fasii lungi.

Se incalzeste grill-ul pentru aragaz. Se pune apa in partea de jos si se aseaza bucatile de carne unse cu putin ulei si presarate cu sare si piper. Se pune capacul si se trece la prepararea legumelor. Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun pentru inceput fasiile de ardei si morcov. Se amesteca destul de des pana se rumenesc usor pe toate partile .

Nu uitam de carne, dupa 5-6 minute o invartim .

Se scoate morcovul si ardeiul pe o farfurie intinsa si se pun in tigaie felii de vanata si dovlecel. Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe aceeasi fafurie cu restul de legume.

Se prepara un amestec din 4 linguri de ulei, 1/2 lingurita otet balsamic, sare, usturoiul taiat feliute ,piper si un vf lingurita zahar. Se stropesc legumele cu aceste amestec (eu l-am pus pe tot )si se amesteca usor.

Se serveste alaturi de pieptul de pui.

 

COMENTARII (17)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

30.06.2011, 18:26

multumesc
dia, daca astepti juma de ora, se rezolva

diaconta

diaconta 1

30.06.2011, 19:14

stiam eu ca nu ma lasi ....flamanda

Lau

Lau 1

02.07.2011, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!