PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ)

de Panacris in Pui, 26 Sep 2015 | 3828 vizualizari

 

Un fel principal tare apreciat în afmilia Zmeilor. Se prepară rapid, plus că e și sănătos ;) Carne de pui, legume și tăiței din orez, asezonate cu sos-uri picante :D Numai bun de scos flăcări pe nări :)))

 

INGREDIENTE

  • file de piept de pui cca. 800 g,
  • condimente wok,
  • preponderent ghimbir,
  • ulei de măsline,
  • tăiței sticloși, din orez 2 pungi,
  • legume chinezești pentru wok la conservă de la LIDL 3 cutii,
  • sos de soia,
  • sos Wortchester.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ):

Prima oară se începe cu prepararea legumelor. De data asta am folosit legume din conservă nu congelate :D. Așa că treaba a mers mult mai repede. Într-un vas wok se pune puțin ulei de măsline la încins, apoi se adaugă legumele wok din conservă scurse de lichid, lăsându-se la gătit cca. 15 de minute, asezonate cu condiment special ptr. wok,   sos-ul de soia și wortchester.

Între timp pieptul de pui se taie fâșiuțe, se condimentează cu condimentele special ptr wok, puțin ulei de măsline, apoi fâșiile de pui, se pun la prăjit într-o tigaie, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit!

După ce se s-au gătit legumele și carnea, se pun în alt vas, amestecându-se pentru a se îngloba bine toate ingredientele și se lasă la foc mic, până se adaugă tăițeii sticloși.

Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, l-am scos la înaintare pe Laurențiu-Ionel, :D  că numai era loc pe aragaz :))) Nu că-i plita mică, ci că, tigăile sunt marriii. :)))  Aparatul Multicoocker de la Phillpis, se setează la programul boil, după ce apa a clocotit,se oprește aparatul, și se adaugă tăițeii sticloși, din orez. Se lasă la odihnă acoperit, cca. 4-5 minute, apoi se scot din apă, adaugându-se la amestecul de carne și legume.

Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gicuta 1

28.09.2015, 14:34

Panacris 1

28.09.2015, 19:34

Da, Merișor, de aia le spune tăiței de sticlă

Panacris 1

28.09.2015, 19:38

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar cu sos alb