Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone

de gaby_duceag in Pui, 28 Oct 2012 | 8475 vizualizari

 

Stiu ca nu e cea mai reusita fotografie (e facuta pe fuga, ai mei asteptau masa si nu pot lucra in conditii de stres :)))) ), cea mai reusita redare a acestei bunatati, dar garantez pentru un gust deosebit, perfect pentru un pranz de week-end. O sa mai fac si o sa schimb pozele dar acum nu pot sa nu va dau si voua reteta.

 

INGREDIENTE

  • doua bucati piept pui (800-900gr)
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri vin alb
  • 3 cepe potrivite
  • 4 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • o cana supa de pui
  • o lingura amidon
  • 200-250 gr mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone:

Intr-un bol amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, vinul, cimbrul si mustarul.

Taie pieptul de pui in bucati mari (cam 6 bucati din fiecare piept) si introdu-l in acest amestec. Amesteca usor si da bolul la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Pune un vas cu fund dublu la foc si incinge ulei de masline (cam 30-40 ml).

Curata ceapa si tai-o in doua. Usturoiul lasa-l intreg.

Pune-le impreuna la calit pentru 10 minute la foc mediu, pana sunt frumos rumene. Scoate-le si pastreaza-le la cald.

Pune in acel ulei bucatile de piept de pui si rumeneste-le cate 5 minute pe fiecare parte (prind o culoare super!).

Adauga ceapa si usturoiul, foile de dafin, supa de pui, pune capac si da focul la mic.

Fierbe 20 minute. Verifica carnea si daca mai este necesar mai lasa 5 minute.

Scoate pieptul de pui si pastreaza-l la cald, arunca ceapa, usturoiul si foile de dafin.

In sosul ramas adauga amidonul diluat in 20-30 ml apa. Amesteca pana se ingroasa sosul. Potriveste gustul de sare si piper.

Adauga mascarpone si amesteca usor pana compozitia e omogena.

Serveste pieptul cu sos de mascarpone si cartofi nature.

Toti ne-am lins pe degete!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

ANNA_46 1

28.10.2012, 17:47

Si mancarica asta buna o luam cu placere la favorite

mirela0911 1

28.10.2012, 19:39

Tare bine arata!

ralu_ca 1

10.12.2013, 15:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fast food acasa