Piept de pui picant-dulce-acrisor

de deliciousflavours in Pui, 27 Noi 2012 | 6668 vizualizari

 

Nu stiu daca se incadreaza in standardele preparatelor chinezesti, dar cel putin am incercat...Imi plac foarte mult sosurile lor picante si dulci-acrisoare in acelasi timp si de mult timp am vrut sa prepar ceva cu ele. Pentru aceasta mancare m-am sfatuit cu o prietena foarte buna care si ea la randul ei este pasionata de bucatareala :). Noua ne-a placut foarte mult rezultatul final, incercati si voi daca credeti ca va place reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 catei usturoi
  • 3 ardei grasi (verde, galben, rosu)
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sos soia
  • sos chili dulce-acrisor
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui picant-dulce-acrisor:

Spalam si taiem fasiute pieptul de pui, dupa care il punem la marinat cel putin 3-4 ore in urmatorul sos: amestecam 2-3 linguri sos de soia, 1 lingura ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie, condimentam daca e cazul cu sare si piper.

Taiem ceapa si ardeii julienne, iar usturoiul il tocam marunt. Punem ceapa la calit in putin ulei de masline, dupa ce s-a inmuiat adaugam usturoiul si mai lasam putin pe foc, dar nu mult sa nu devina amar. Adaugam ardeii taiati si amestecan din cand in cand lasam si pe acestia sa se caleasca putin. Turnam pieptul de pui cu tot cu sosul in care a stat la marinat, acoperim vasul cu un capac si lasam la foc mic pana se face carnea. Dupa ce am verificat carnea si este facuta, punem sosul de chili (eu am folosit aproximativ 200 ml), mai lasam 10-15 minute pe foc mic pana se intrepatrund toate aromele.  

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de pui picant-dulce-acrisor 190611
retete culinare - Piept de pui picant-dulce-acrisor 190612
retete culinare - Piept de pui picant-dulce-acrisor 190613
retete culinare - Piept de pui picant-dulce-acrisor 190614
retete culinare - Piept de pui picant-dulce-acrisor 190615

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:15

Cook and Smile 1

18.01.2013, 19:56

bun,bravo!!!

-Licurici- 1

23.06.2015, 07:55

Tare mult imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D