Piept de rata caramelizat

de Sylvia in Rata, 14 Dec 2014 | 3751 vizualizari

 

Va prezint o reteta extrem de simpla si rapida , care apartine bucatariei asiatice. Este genul de mancare care se face sub 15 minute, ai in cateva minute o farfurie plina de arome, de culoare ....care poate sa satisfaca si cele mai exigente gusturi.

 

INGREDIENTE

  • un piept de rata marinat in arome picante
  • putin ulei de rapita sau arahide ( o lingura)
  • un fir de ulei de susan
  • sos yakitori
  • o lingurita sos mediu de soia
  • putina miere
  • otet de orez
  • seminte de susan neprajite
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata caramelizat:

Este genul de mancare care se face mai repede decat se povesteste cum ai facut-o  :). Eu am ales ca si garnitura legume colorate respectiv ardei rosu si brocoli verde dar puteti sa combinati cu orice alte legume doriti sua cu orez si paste chinezesti merge la fel de bine. 

Pieptul de rata se lasa la marinat peste noapte cu putin vin, pasta de ardei iute , piper macinat mai mare, si pensulat cu ulei de susan. 

Intr-un wok bine incins se pune o lingura de ulei de rapita sau arahide ( care rezista la arderi ridicate ) si se adauga pieptul de rata taiat fasii . SE lasa sa se faca la foc mediu spre mare pret de un minut maxim  un minut si jumatate  nu mai mult, trebuie sa ramana roz la mijloc ca sa fie moale. Se adauga apoi putin otet de orez ca sa deglasam, putina miere, sos soia si teriyaki ' cam o lingura ) , se adauga un fir de ulei de susan si dupa ce am omogenizat si imbracat bine bucatile de piept de rata in sos le scoatem si le punem la pastram la cald. In sosul ramas se adauga legumele fierte in aburi 2 minute si se imbraca in sos si ele  si se lasa sa se faca la foc mediu 2 minute maxim sa ramana crocante. 

Se aseaza totul pe un platou si se adauga seminte de susan si ierburi aromate daca doriti, gen coriandru sau cepsoara . Va doresc pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

deglasati mereu cu otet de orez sau cu vin ca sa dezlipiti de pe peretii vasului toata crusta de la prajire si sa recuperati toata aroma

2

aveti grija la echilibru intre acru/picant/dulce/sarat care este caracteristic bucatariei asiatice ( jonglati cu otet, soia, ardei iute, zahar brun sau miere in cantitati foarte mici care sunt usor de echilibrat )

RETETA IN IMAGINI

Piept de rata caramelizat-0
Piept de rata caramelizat-1
Piept de rata caramelizat-2
Piept de rata caramelizat-3
Piept de rata caramelizat-4
Piept de rata caramelizat-5

COMENTARII (26)

mihaelar63

mihaelar63 1

18.12.2014, 08:16

Obligatoriu de preparat

marcela1979

marcela1979 1

18.12.2014, 10:53

mena29

mena29 1

04.04.2015, 20:48

Ce-mi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!