Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot

de simona72 in Slow Cooking, 13 Oct 2015 | 770 vizualizari

 

Am ales sa fac azi mancare la Crock Pot. Eram in pana de timp, multe lucruri de facut si prin frigider sufla vantul. Ce-mi place cel mai mut la acest aparat este faptul ca, pui toate ingredientele in vasul de ceramica, pornesti aparatul si acesta isi face treba. Eu am plecat de acasa, am venit dupa cateva ore, am mai lucrat inca 10 minute la reteta si gata! Va invit sa savurati ultima reteta testata la Crock Pot Slow Cooker. Carnea a iesit extrem de frageda, exact pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati piept de rata
  • aproximativ 700-800 gr cartofi
  • 3 mere(de preferat un soi de mere mai tare)
  • 200-250 ml suc natural din mere
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare roz de Himalaya cu chili dupa gust
  • piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot:

Pieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se cresteaza partea cu piele si grasime pe orizontala si pe verticala. Se condimenteaza carnea cu sare roz de Himalaya cu chili pe ambele parti, se freaca putin pe partea cu piele pentru a patrunde bine sarea printre taieturi. Se lasa sa se odihneasca 10 minute la temperatura camerei. Se pun la incins 3 linguri ulei de masline, se aseaza feliile de piept in tigaie cu pielea in ulei. Se lasa sa se prajeasca pana prinde crusta. Se da carnea deoparte si in grasimea ramasa se prajeste ceapa taiata marunt. Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mari. Merele se curata de coaja si se taie in felii, fara cotor.

In vasul de ceramica al aparatului Crook Pot se pun cartofii, merele, ceapa calita, sare, piper si cimbru. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Deasupra asezam bucatile de carne si turnam sucul de mere. Conectam aparatul http://www.crockpot-romania.ro/produse/slow-cooker-4-7l-digital la o sursa de curent. Alegem functia High si timpul de 4 ore.  Am plecat de acasa si am lasat aparatul sa-si faca treaba. Cand am revenit timpul de preparare nu expirase, trecuse-ra 2 ore si jumatate, am ridicat capacul, am impins usor bucatile de carne mai la fund pentru a le da posibilitatea sa se faca si in sosul format. Dupa expirarea timpului, am scos bucatile de carne separat, cartofii separat, iar merele(care sau inmuiat) si sosul le-am pus intr-un bol si am pasirat totul bine cu un blender vertical. Am adaugat sosul in vas, cartofii peste sos, am amestecat, iar carnea am pus-o deasupra. Am selectat functia de pastrare la cald, iar cand toata familia a fost acasa si a vrut sa serveasca masa totul a fost gata. A fost un deliciu, o carne foarte frageda, garnitura de cartofi si un sos usor dulce-acrisor plin de savoare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot 405943
retete culinare - Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot 405945
retete culinare - Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot 405946
retete culinare - Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot 405947
retete culinare - Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot 405948
retete culinare - Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot 405949
retete culinare - Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot 405950
retete culinare - Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot 405951
retete culinare - Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot 405952
retete culinare - Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot 405954

COMENTARII (17)

Panacris 1

13.10.2015, 21:36

Am mai citit rețeta Aaaa, în noua ta căsuță Și aici zic la fel

Rocsi 1

14.10.2015, 20:14

Andreea Caroline 1

17.10.2015, 19:32

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L