Piept de rata cu portocale

de Oana in Rata, 1 Feb 2010 | 14122 vizualizari

 

Reteta by Irina

 

INGREDIENTE

  • un piept de rata
  • 100 g unt
  • un pahar vin alb
  • 2 portocale
  • zeama de la o jumatate de  lamaie
  • zeama de la o portocala
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu portocale:

Pieptul de rata se dezoseaza si se cresteaza pielea in forma de romburi, se spala si se usuca cu servetele de hartie. Se topesc 50 g unt intr-o tigaie, apoi se adauga pieptul de rata cu pielea in jos, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se rumeneasca usor. Se intoarce pe partea cealalta, se adauga vinul si sucul de la portocala si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand carnea este bine facuta.


Intr-o alta tigaie se topeste untul ramas, se adauga cele doua portocale curatate de coaja si taiate rondele, se presara cu zahar si sucul de lamaie, apoi se lasa sa scada.


Se rastoarna carnea de rata si sosul peste portocale si se mai lasa putin la foc (la mine s-a caramelizat putin, dar a fost divin!).


Am servit cu orez simplu, un deliciu!



Aici este si reteta Irinei.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de rata cu portocale 15768
retete culinare - Piept de rata cu portocale 15769
retete culinare - Piept de rata cu portocale 15770
retete culinare - Piept de rata cu portocale 15771
retete culinare - Piept de rata cu portocale 15772
retete culinare - Piept de rata cu portocale 15773
retete culinare - Piept de rata cu portocale 15774

COMENTARII (15)

Raluca87 1

01.12.2010, 17:38

Cred ca e foarte buna rata cu portocale...o sa incerc si eu reteta.Ca sa iasa super frageda carnea cat ar trebui sa o fierb in vin si suc de portocala?Si vinul alb ar trebui sa fie dulce, nu?multumesc

Oana 1

01.12.2010, 22:03

Raluca, da trebuie inabusita la foc mic in suc de portocala si vin. Merge bine un vin demidulce, daca iti place, noi preferam vinurile dulci

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 12:52

apetisant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10