Piept de rata la cuptor

de Lau in Rata, 17 Oct 2013 | 9993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata
  • 1 lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata la cuptor:

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim.

Preseram sare pe partea cu carne,pe partea cu piele il crestam in forma de romburi(eu nu m-am complicat ca era prea multa munca si nu taia cutitu bine:)) )eu doar l-am crestat pentru a permite grasimii sa se scurga.

Intr-o tigaie rece adaugam pieptul de rata cu pielea in jos,lasam sa se prajeasca pe ambele parti la foc mic.

Daca observam ca este prea multa grasime scurgem grasimea intr-un vas.

Cand s-a rumenit frumos il asezam cu pielea in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 10 min la foc mediu.

Lasam sa se raceasca 10 min inainte sa il taiem.

 Noi am servit cu orez prajit

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de rata la cuptor 269747
retete culinare - Piept de rata la cuptor 269752

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

17.10.2013, 20:59

mmm ce-mi place o bucata vreau si eu

Lau 1

17.10.2013, 21:55

madi eu am de la lidl rata

Lau 1

17.10.2013, 21:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D