Pierogi cu branza dulce si fructe

de Adinuta in Dulciuri, 18 Oct 2009 | 6371 vizualizari

 

Pierogi sunt un fel de papanasi/coltunasi fierti polonezi, care pot fi gasiti in aproape orice restaurant sau pub din Varsovia, asta pentru ca sunt foarte populari. Pot fi umpluti cu ciuperci si varza, cu cartofi, cu fructe de tot felul sau cu carne. Eu de data aceasta am facut cu branza. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 4 pahare de faina
  • 2 pahare apa foarte calda (aproape fierbinte)
  • 2 lingurite ulei
  • o lingurita de sare
Pentru umplutura:
  • 250-300 grame branza dulce (eu am folosit mascarpone)
  • 2 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • zahar vanilat
  • un plic de budinca de vanilie
  • stafide (mie nu imi plac f tare si am vrut fructe)
  • smantana sau frisca optional (eu i-am servit cu frisca si caramel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pierogi cu branza dulce si fructe:

 Pasul 1: Pe o suprafata se cerne faina, se face o gaura la mijloc si se pun in ea uleiul, sarea si apa aproape fierbinte. Se amesteca intai cu alingura, iar apoi cand se mai raceste, se poate framanta. Se va obtine un aluat elastic. Nu exagerati cu framantatul pentru ca incepe sa se intareasca. Lasati aluatul deoparte.

 Pasul 2: Intr-un bol amestecam branza, cu zaharul simplu si cel vanilat, budinca, oul si la sfarsit stafidele sau fructele. Eu am pus fructe din compot pe care le-am taiat bucatele mai mici.

 Pasul 3: Apoi presaram din nou faina pe masa de lucru, impartim aluatul in doua si intindem pe rand, cate o foaie subtire de aluat. Decupam aluatul cu un pahar cu gura mai mare. Punem la fiert o oala cu apa si un pic de sare. Apoi umplem fiecare forma cu un bot generos de branza. Tinem aproape un pahar cu apa in care umezim degetele si ungem marginile formei cu apa pentru a le putea lipi. Impaturim aluatul, presam un pic marginile si apoi cu furculita, trasam dungulite pe margine. Cand apa incepe sa fiarba, punem pe rand pierogi in apa. Cand vor fi gata, se vor ridica la suprafata. Amestecati un pic pentru a fi siguri ca nu s-au prins de fundul oalei.

Pasul 4: Cand sunt fierti ii scoateti cu o paleta. Se pot servi cu smantana si zahar. Eu i-am scaldat intr-un sos de caramel din 100 grame zahar, o lingura de unt si 250 ml frisca lichida, peste care am pus boturi de frisca si bucatele de fructe.

 

TIPS-URI

1

Pierogi deja modelati puneti-i pe o suprafata cu faina pana a-i scufunda in apa fierbinte. Si nu ii claditi unii peste altii pentru ca in scurt timp se umezesc si lipesc intre ei.

RETETA IN IMAGINI

Pierogi cu branza dulce si fructe-0
Pierogi cu branza dulce si fructe-1
Pierogi cu branza dulce si fructe-2
Pierogi cu branza dulce si fructe-3
Pierogi cu branza dulce si fructe-4

COMENTARII (4)

elena1988

elena1988 1

08.02.2011, 10:22

adry88

adry88 1

08.05.2011, 16:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12