Piersici

de Lily_Musat in Prajituri, 7 Ian 2011 | 37079 vizualizari

 

Acestea sunt faimoasele piersici facute in casa DE MINE, pe care odinioara le cumparam de la cofetarie.
Sunt putin migaloase dar merita sa incercati. Sunt mai bune ca la cofetarie. Cel putin mie asa mi-au iesit. A fost bataie pe ele.

 

INGREDIENTE

    Ingrediente pentru aluatul la piersici:
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de amoniac stins cu putina zeama de lamaie (otet)
  • esenta de vanilie la fiola
  • 350 g faina
Ingrediente pentru crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura de cacao
  • 1 esenta de rom fiola
  • 100 ml lapte caldut pentru hidratat frimiturile ramase de la piersici
Ingrediente pentru sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de zahar esenta de portocale colorant alimentar rosu si galben
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici:

Uleiul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si amoniacul stins se amesteca pana se dizolva zaharul de tot, se adauga apa calduta, esenta de vanilie si se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios.Eu nu am folosit mixerul. Am amestecat cu telul.

Din aluatul obtinut se fac bilute care se pun pe hartie de copt in tava si se coc in cuptor la 170 grade timp de 15-20 minute.Cand s-au copt se scot din tava si asa calde se scobesc cu un cutit si cu o lingurita se scoate miezul care se pastreaza pentru ca o sa avem nevoie de el sa il incorporam in crema cu care umplem piersicile.

Untul se freaca cu mixerul bine, se adauga zaharul, cacao, frimiturile hidratate cu lapte si se amesteca cu lingura pana se incorporeaza. Se da putin la frigider crema, apoi se umplu piersicile cu ea.

Se pune intr-un castron apa cu zaharul si esenta. Se imparte in 2 castroane siropul, se pune intr-unul din castroane colorant rosu cateva picaturi, in celalalt castron colorant galben cateva picaturi.

Piersicile umplute cu crema de dau jumatate prin siropul galben, jumatate prin siropul rosu.

 

RETETA IN IMAGINI

Piersici-0
Piersici-1
Piersici-2
Piersici-3
Piersici-4
Piersici-5
Piersici-6
Piersici-7
Piersici-8
Piersici-9
Piersici-10

COMENTARII (28)

BunicaSabinei

BunicaSabinei 1

23.06.2014, 13:22

Acelea din alimentara dupa parerea mea nu au nici pe departe gustul celor facute acasa. Reteta este foarte buna. Din experienta mea va spun ca nu este necesara hartia de copt. Consistenta aluatului nu prezinta pericol sa se lipeasca, presarati putina faina pentru orice eventualitate si faceti si o economie. Felicitari!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

27.06.2014, 08:28

minunate piersicile!

Cra

Cra 1

31.08.2014, 14:43

Se pot congela dupa coacere ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!