Piersici

de Lily_Musat in Prajituri, 7 Ian 2011 | 47418 vizualizari

 

Acestea sunt faimoasele piersici facute in casa DE MINE, pe care odinioara le cumparam de la cofetarie.
Sunt putin migaloase dar merita sa incercati. Sunt mai bune ca la cofetarie. Cel putin mie asa mi-au iesit. A fost bataie pe ele.

 

INGREDIENTE

    Ingrediente pentru aluatul la piersici:
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de amoniac stins cu putina zeama de lamaie (otet)
  • esenta de vanilie la fiola
  • 350 g faina
Ingrediente pentru crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura de cacao
  • 1 esenta de rom fiola
  • 100 ml lapte caldut pentru hidratat frimiturile ramase de la piersici
Ingrediente pentru sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de zahar esenta de portocale colorant alimentar rosu si galben
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici:

Uleiul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si amoniacul stins se amesteca pana se dizolva zaharul de tot, se adauga apa calduta, esenta de vanilie si se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios.Eu nu am folosit mixerul. Am amestecat cu telul.

Din aluatul obtinut se fac bilute care se pun pe hartie de copt in tava si se coc in cuptor la 170 grade timp de 15-20 minute.Cand s-au copt se scot din tava si asa calde se scobesc cu un cutit si cu o lingurita se scoate miezul care se pastreaza pentru ca o sa avem nevoie de el sa il incorporam in crema cu care umplem piersicile.

Untul se freaca cu mixerul bine, se adauga zaharul, cacao, frimiturile hidratate cu lapte si se amesteca cu lingura pana se incorporeaza. Se da putin la frigider crema, apoi se umplu piersicile cu ea.

Se pune intr-un castron apa cu zaharul si esenta. Se imparte in 2 castroane siropul, se pune intr-unul din castroane colorant rosu cateva picaturi, in celalalt castron colorant galben cateva picaturi.

Piersicile umplute cu crema de dau jumatate prin siropul galben, jumatate prin siropul rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

BunicaSabinei 1

23.06.2014, 13:22

Acelea din alimentara dupa parerea mea nu au nici pe departe gustul celor facute acasa. Reteta este foarte buna. Din experienta mea va spun ca nu este necesara hartia de copt. Consistenta aluatului nu prezinta pericol sa se lipeasca, presarati putina faina pentru orice eventualitate si faceti si o economie. Felicitari!

Krystyan Trendy 1

27.06.2014, 08:28

minunate piersicile!

Cra 1

31.08.2014, 14:43

Se pot congela dupa coacere ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura gemi de placere