Piersici cu ciocolata

de gaby_gabytza in Prajituri, 2 Mar 2013 | 1446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piersicile
  • 130 ml compot visine
  • 150 ml ulei
  • 1 albus
  • 1/2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de lamaie
  • 100 g zahar
  • faina
  • umplutura
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri cacao
  • 30 g margarina
  • 1 esenta rom
  • Decor
  • colorant(galben,albastru)
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici cu ciocolata:

Amestecam zaharul cu albusul, uleiul si compotul de visine. Adaugam esenta si plicurile de zahar vanilat.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt pana rezulta un aluat usor de modelat.

Incepem din aluat sa formam bilute mici (cam cat o nuca) si le asezam in  tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Avem grija sa lasam distanta intre ele ca vor creste si sa nu se lipeasca intre ele. Dam la cuptor pana cand vedem ca incep sa se ingalbeneasca, asta dureaza maxim 15 minute.

Intre timp pregatim crema:-punem margarina la topit adaugand zaharul cu apa. Lasam sa fiarba un pic, adaugam cacaoa, esenta si lasam sa fiarba pana se ingroasa si se formeaza o crema.

Scoatem piersicile fierbinti din cuptor si le gaurim repede mijlocul.

Unim cate 2 piersici, dar la mijloc le umplem cu crema (eu am mai umplut si cu dulceata). Le dam prin colorant apoi prin zahar. Ca sa iasa culoare verde amestecati colorant galben cu colorant albastru.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piersici cu ciocolata 207967
retete culinare - Piersici cu ciocolata 207968
retete culinare - Piersici cu ciocolata 207969

COMENTARII (15)

AdriiAdi 1

03.03.2013, 07:35

aww super arata......

alba_zori 1

04.03.2013, 18:08

foarte bune piersicile tale,si colorate,faine!

Bya Ralu 1

14.03.2013, 17:34

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!