Piersici de post

de Adriana G in Prajituri, 31 Mar 2012 | 9797 vizualizari

 

Am zis sa va incant si eu cu niste piersicute facute de mine, nu din pom, si decorandu-le mi-am adus aminte de doamna aceea de la Master chef care s-a prezentat cu piersicute la concurs.....eu nu vreau nici un sort.....vreau doar aprecierile voastre. Daca voua va place, eu sunt fericita! Scuzati frunzele....nu am avut de piersic...hihihi!

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri apa
  • 2 pliculete amoniac
  • sare
  • esente, coaja de lamaie, portocala
  • faina cat cuprinde pt un aluat potrivit

Crema:

  • 300 gr zahar
  • 400 gr margarina
  • 1 esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 100-150 ml apa calduta
  • miezul piersicutelor dupa ce le-am copt
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici de post:

Aluatul:

- amestecam zaharul cu uleiul si apa, apoi am adaugat amoniacul stins cu putin otet, esenta sau coaja de portocale...si am amestecat bine

- am adaugat si faina pana am obtinut un aluat potrivit

- din acest aluat am facut bilute cat o nuca mica pe care le-am pus la copt in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt la distanta de 2 cm una de cealalta deoarece cresc la copt pt 15 min la temp de 190 200C (foc potrivit spre mare)

- Ies aproximativ 100 bilute, la mine au iesit doar vreo 70 ca nu am mai avut timp si le-am facut mai mari ....

- imediat dupa ce s-au copt si nu mai tarziu ca se intaresc si se farama, se scobesc  in partea care a stat pe tava cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit si se scoate miezul cat se poate ca sa nu se farame,  cu care se va face crema.

Crema:

- zaharul se topeste in apa dar nu se fierbe

- miezul scos din piersicute se farama, marunteste si se amesteca cu margarina la temperatura camerei, esenta de rom, cacaua si siropul din apa si zahar si se freaca bine pana seobtine o crema spumoasa

 

Se asambleaza umpland golurile din piersicute cu crema si unindu-le cate doua cu partea rotunda in afara.

Cu ajutorul unei pensule mici le colorezi cu rosu folosind colorant  alimentar...eu am folosit zeama dupa ce am fiert sfecla rosie si le tavalesti prin zahar tos....eu le-am tavalit prin nuca de cocos.

Si gata piersicutele....Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piersici de post 155085
retete culinare - Piersici de post 155086
retete culinare - Piersici de post 155087
retete culinare - Piersici de post 155088
retete culinare - Piersici de post 155089

COMENTARII (61)

diaconta 1

26.06.2012, 15:28

Imi pare rau Ana Dumnezeu s-o odihneasca.
Din nefericire,necazurile nu ne ocolesc

Adriana G 1

26.06.2012, 15:45

Asa este Dia, ce sa facem, omul e trecator prin lumea asta, nu? Dumnezeu s-o odihneasca! A fost o femeie minunata!

diaconta 1

26.06.2012, 15:46

din pacate,oricat de greu ne-ar fi,trebuie sa acceptam ca asta-i cursul vietii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L