piersicute

de nadina73 in Dulciuri, 16 Oct 2010 | 16223 vizualizari

 

Daca tot e reteta cu numarul 600 am zis hai sa le fac ,si asa Dragos ma zapacea de foarte mult timp sa-i fac............noroc cu buni si mosu, e ceva de lucru la ele nu gluma si mai ales ca am facut 2 portiiiiiiiiiiiii,dar cu ajutoare puternice...........faci fata.

 

INGREDIENTE

  • Aluat pt 2 porti:
  • 8 oua
  • 500 ml ulei
  • 600 g zahar
  • 2 linguri bicarbonat
  • 1600 faina +100 framantat
  • crema:
  • 500 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 400 zahar
  • 500 ml lapte
  • treisferturi din miezul scobit din bilute
  • Decor:
  • colorant rosu
  • colorant verde
  • zahar
  • frunze de maslin(iedera in tara)
Portii: 160
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA piersicute:

SE PREGATESTE ALUTUL PENTRU BILUTE:

Se amesteca bine ouale cu zaharul dupa care se pune bicarbonatul, uleiul si faina.

O mica atentionare, ouale sunt de 60 g, conteza mult gramajul pentu cantitatea de faina.Va rezulta un aluat mai moale ,daca respectati cantitatile va iese sigur, altfel vor crapa foarte tare piersicutele.

Se framanta bine aluatul int-un vas dupa care se pune pe masa de lucru si se mai framanta cu 100 g faina nu mai mult. Se formeaza bilute mici fara crepaturi pe ele si se pun intr-o tava unsa cu putin ulei, bilutele sa nu fie mari ci de marimea unu ou de porumbel.Se lasa distanta intre ele pentru ca vor creste si sa nu se lipeasca unele de altele.

Se coc 20 minute la 160 grade.Se lucreaza cu doua tavi merge mult mai rapid ,Va ies aproximativ 350 bucati bilute(depinde de marime cu cat sunt mai mari cu atat sunt mai putine)

Dupa ce s-au copt si racit cu un cutit cu varf acutit se scobeste fiecare bilut in parte(aici ai nevoie de ajutor nu gluma ,este o munca tare migaloasa) mijlocul si marjinile sunt foarte fragede si se rup foarte usor,grija mare pt cei care incearca reteta prima data.Ce rezulta din scobit  adica miezul se pune intr-un vas, iar din aceasta cantitate vom folosi doar treisferturi, restul...............(faceti salam de biscuti sau papati cu lapte)

Crema:

Se mixeaza bine untul cu zaharul pana se face spuma. Miezul scobit de la bilute (treisferturi din compozitie)se amesteca cu  cacao si laptele caldut. Se pune cate putin din compozita cu cacao in untul mixat cu zahar si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza bine toata cantitatea.

Ansamblare:

Se iau doua bilute scobite bine (sa fie marginile cat de subtiri pentru a face priza buna) se pune crema si se unesc ,surplusul de crema se da jos,se repeta operatiunea ...vor iesi aproximativ 160-170 piersicute din 2 porti (se mai rup din bilute  la scobit).

Dupa ce am terminat de umplut piersicutele se trece la urmatoarea operatiune,colorarea piersicutelor:

Se ia colorantul rosu si se dizolva in putina apa (70-80 ml), la fel si cel verde in vas separat, iar in al treilea vas se pune zahar tos.

Mai avem nevoie de frunzulite de iedera(este pe toate drumurile in tara) eu nu am aici si le-am inlocuit cu frunze de maslin(merg perfect)

Deci se ia piersicuta se trece pe o parte prin culoarea rosie si cealalta parte prin verde apoi se dau prin zahar tos si se pun frunzulitele.

Este foarte adevarat, sunt foarte migaloase dar merita, pe un platou cu prajiturele puse cate 4-5 piersicute schimba aspectul complet si  gustul e foarte bun.

ps:am avut ajutoare nu gluma,bunicul le-a scobit pe toate si le-a si colorat, e licentiat in asa ceva :))

 

RETETA IN IMAGINI

piersicute-0
piersicute-1
piersicute-2
piersicute-3
piersicute-4
piersicute-5
piersicute-6
piersicute-7
piersicute-8
piersicute-9
piersicute-10
piersicute-11
piersicute-12
piersicute-13
piersicute-14
piersicute-15
piersicute-16

COMENTARII (82)

nadina73

nadina73 1

27.12.2012, 01:13

Sarbatori fericite!
Din pacate u praf de copt nu am incercat.Da, se simte, insa dupa ce se racesc si sant umplute nu se mai simte asa de tare aroma.Sincer nu stiu ce sa zic,eventual puneti folosi mai putin bicarbonat ,nu stiu ce sa zic.Eu mereu le fac asa,si acuma de Craciun am pregatit 2 portii,,,,,,,,,,,super bune,nici o reclamatie pana acuma.
Va doresc un an nou plin cu bucurii si impliniri sufletesti

anchy

anchy 1

16.02.2013, 08:59

puteti folosi praf de copt in locul bicarbonatului linisitite, si eu mai nou in loc de bicarbonat folosesc praf de copt caaci ies aluaturile si blaturile mai pufoase, incercati doar....

nadina73

nadina73 1

28.08.2013, 17:33

CU PRAF DE COPT NU IASA ANCHY cel putin la acesta reteta garantat ca nu va reusi cu praf de copt,am incercat eu .............totoal esuat.DECI PENTRU CINE VREA SA INCERCE SA NU SCHIMBE ,,,,,,,,,,,,,,,,NU VA IESI,AM PROBAT EU DIN PURA CURIOZITATE.........NU CRES,ARUNCI ALUTU.O ZI BUAN TUTUROR

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!