Piftie

de Florin A in Aperitive / Garnituri, 31 Dec 2015 | 3323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui de curte
  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 bucati de rasol intreg
  • bucati de ureche, sorici, oase de porc etc.
  • optional: cativa morcovi
  • sare dupa gust
  • usturoi dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie:

Se curata si se spala carnea foarte bine.

Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient.

Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar.

Se pot adauga si morcovii. Dupa fierbere se scot intr-un vas si se acopera pentru a nu se usca. 

Intre timp, se curata usturoiul si se piseaza bine.

Se fierbe totul la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate din cantitatea initiala (chiar mai mult)

Cand carnea incepe sa se desprinda de pe os, se scot intr-o farfuriuta cateva linguri de zeama si se lasa la rece 10-15 minute. Daca aceasta nu se leaga, se continua fierberea si se repeta procedeul pana ce zeama se gelatineaza.

Se scoate apoi carnea, se lasa la racit si se curata de pe os.

Zeama se lasa la racit si se adauga usturoiul pisat, se amesteca bine pentru a se intrepatrunde aromele.

Se strecoara zeama printr-o sita cu tifon (care trebuie schimbat des), de cateva ori , pentru a separa grasimea.

Carnea si morcovii se asaza in farfurii/boluri/tavi, se toarna zeama si se pastreaza la rece peste noapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga la fierbere si cateva foi de dafin si boabe de piper

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

31.12.2015, 20:42

Florin A 1

31.12.2015, 21:04

Multumesc!

mirela0911 1

31.12.2015, 22:42

Uuuuhhh ce bine arată!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute