Piftie de porc

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2010 | 16235 vizualizari

 

Piftie traditionala, fara ingrediente care sa altereze gustul.

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc
  • 2 urechi de porc
  • Cateva fasii de soric
  • 1 kg carne slaba de porc
  • 3 Morcovi
  • 1 Pastarnac
  • 1 Patrunjel
  • 1 Telina
  • 2 Cepe
  • 2 Capatani usturoi
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Mod de preparare piftie:

Picioarele, urechile, soriciul si carnea se curata se spala si se pun in apa rece 1 ora.

Zarzavatul se curata si se spala

Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o oala mare impreuna cu zarzavaul se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.

Se pune la fiert cu o lingurita de sare sa nu clocoteasca deloc, pt a ramane zeama limpede, timp de 6-8 ore. Se indeparteaza spuma cand se formeaza

Legumele se scot dupa circa 2 ore si se fierbe in continuare.

Cand a scazut destul se strecoara si zeama se pune la racit (pe balcon) pana a doua zi

Carnea se alege de oase si se acopera cu folie pt a nu se usca.

A doua zi se curata toata grasimea ( cu o lingura ) de pe zeama intarita iar apoi se pune la foc pana devine lichida.

Usturoiul se curatza se zdrobeste cu aparatul si se pune in zeama pentru piftie .Se potriveste de sare.

Carnea si urechile se portioneaza in castroane se toarna zeama prin sita fina deasupra si se lasa la racit. Fiecare castron de piftie se poate orna cu felii din zarzavatul fiert.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

desi exista mai multe variante de piftie, cea mai gustoasa este tot cea preparata cu carne de porc

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piftie de porc 73730
retete culinare - Piftie de porc 73731
retete culinare - Piftie de porc 73732
retete culinare - Piftie de porc 73733
retete culinare - Piftie de porc 73734

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

14.12.2014, 19:04

babi5 1

16.12.2014, 07:03

Dl

MotanLaOale 1

16.12.2014, 08:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21