Piftie de porc

de Constelatialeu in Porc, 10 Feb 2013 | 9259 vizualizari

 

Inca e iarna si merge o piftie.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 picioruse de porc afumate( adidasi cum se numeau candva)
  • 1 ciolan cu carne afumat
  • 1-2 urechi de porc
  • usturoi
  • dupa caz 1-2 pliculete de gelatina
  • sare daca este cazul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Se spala cu apa calduta toate produsele de porc, se pun la fiert intr-un tuci mare. Se fierb pana incepe sa cada carnea dupa oase. Se scot oasele, se alege carnea, se lasa zeama un pic sa se linisteasca, se aduna grasimea. Usturoiul (2-3 capatani, cat vrem de intens gustul de usturoi) se curata si se piseaza, se adauga in zeama.

Eu am folosit si 2 pliculete de gelatina, am ratat inchegarea altadata si am zis ca e mai sigur sa pun si 2 pliculete de gelatina.

Asezam canea in vase, apoi turnam zeama trecand-o printr-o strecuratoare, sa nu aiba impuritati (bucatele de os sfaramat, usturoi). O lasam la rece pana a doua zi, cand se serveste cu placere. Chiar imi place tremurata asta, o mannac cu pofta.

 

COMENTARII (15)

Lau

Lau 1

10.02.2013, 14:56

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:10

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

22.12.2014, 09:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J