Piftie de porc

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2013 | 1905 vizualizari

 

Piftia de porc este printre preferatele mele din preparatele de porc.

 

INGREDIENTE

  • un ciolan
  • 2 picioare(adidasi)
  • 1 ureche
  • 2 foi dafin
  • o lingurita piper boabe
  • sare dupa gust
  • 2 capatani de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Toate ingredientele de porc se spala bine si se pun la fiert intr-o oala de 10 l cu apa.

Se fierb la foc iute pana dau in clocot, se spumuiesc de mai multe ori pentru a iesi aspicul limpede.

Dupa ce au dat in clocot ,adauga foile de dafin,piperul si lasa focul mic pana scade la jumatate.Asta inseamna sa fiarba 7-8 ore.

Cand carnea a cazut de pe oase si zeama se lipeste de mana este gata.

Se scoate carnea,se curata de pe os si se taie marunt.

La fel se procedeaza si cu urechea.

Picioarele de porc (adidasii) se curata de zgarciuri.

Tot ce am obtinut din curatare se repartizeaza i castroane,boluri sau tavi.

Cand zeama s-a racit se adauga usturoiul pisat amestecand bine.

Zeama se strecoara si se toarna peste carnea din castroane.

Se lasa sa se intareasca,apoi se baga in frigider.

Se poate servi cu hran ras.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Piftie de porc-0
Piftie de porc-1
Piftie de porc-2
Piftie de porc-3
Piftie de porc-4
Piftie de porc-5
Piftie de porc-6
Piftie de porc-7
Piftie de porc-8
Piftie de porc-9

COMENTARII (32)

Rux

Rux 1

01.01.2014, 23:40

Vai cum arataaaa! Buni scumpa...excelenta reteta! La multi ani!

Lia_

Lia_ 1

02.01.2014, 06:29

e preferata sora-mii, eu nu le am cu raciturile

cristeena20

cristeena20 1

02.01.2014, 20:00

Multumesc..o pun la favorite..eu sincera sa fiu nu am avut niciodata ocazia sa fac eu insami deoarece mama era mereu cea care facea. Reteta dvs imi place tar emult si trebuie sa o incerc cand ma intorc acasa la bucataria mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!