Piftie de porc "afumată"

de ionix in Porc, 26 Feb 2010 | 5835 vizualizari

 

asta am facut-o impreuna cu mami meu :p

 

INGREDIENTE

  • 10 litri apa
  • Oase pentru piftie (eu am avut un picior si 1/4din cap)
  • Un rasol afumat
  • 1 kg muschi de porc (asta daca nu au oasele prea multacarne pe ele)
  • 6 capatani de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • Sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc "afumată":

Oasele se spala bine, se lasa in apa rece cateva ore iar apoi se parlesc pentru a nu mai avea par pe sorici.


Se pun la fiert intr-o oala mare, eu am folosit un tuci, impreuna cu muschiul si rasolul afumat.


Se adauga la fiert impreuna cu morcovii si cepele.


Din cand in cand se spumeaza in timp ce fierbe.


Muschiul, morcovii si cepele se scot mai devreme in momentul in care au fiert, pentru a nu se faramita in zeama.


Oasele si rasolul se lasa la fiert pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe oase iar lichidul devine lipicios.


In momentul acela dam oala la racit un pic.


Dupa ce s-a racit punem peste usturoiul pisat, sare si piper. Usturoiul, sarea si piperul le punem dupa gust.


Din acel moment incepem a pitroci piftia, cu un polonic vanturam zeama, si o facem cel putin 20 de minute.


Dupa ce am pitrocit bine zeama, lasam sa se raceasca complet.


Cand s-a racit luam carnea de pe oase si repartizam in recipientele pt piftie.


Zeama o strecuram si o punem peste carne.


Recipientele le dam la racoare pana cand se incheaga.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

eu am fiert la ea mai mult de 5 ore... 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piftie de porc "afumată" 19449
retete culinare - Piftie de porc "afumată" 19451
retete culinare - Piftie de porc "afumată" 19452
retete culinare - Piftie de porc "afumată" 19453

COMENTARII (2)

Teo 1

26.02.2010, 21:57

e bine venita'' potrocirea''!

ionix 1

27.02.2010, 09:01

asa-i Teo... e cel mai important proces in prepararea piftiei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!