Piftie de porc- Racitura

de divainbucatarie in Porc, 17 Dec 2010 | 7447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc – pulpa superioara
  • 500 g picioare de porc
  • 1 kg cap de porc
  • 4 morcovi mari
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • sare si piper boabe dupa gust
  • 1 gogosar murat
  • 1 capatana mica usturoi – pisat
  • pentru decor
  • 2 oua fierte (tari) – vom folosi albusul
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc- Racitura:

Parlim la flacara de la aragaz picioarele si capul de porc, apoi le radem cu lama cutitului, le freacam bine cu malai si le spalam.

Rasolul de porc si urechile curatate bine se pun intr-un vas mare cu apa si sare la fiert. Dupa ce scoatem spuma de mai multe ori punem si zarzavatul si continuam fierberea la foc mic pana se desprinde carnea de pe oase.

Dezosam carnea, o portionam si realizam diverse decoruri din albusul de ou si morcovul fiert. Le punem in castronele.

Strecuram supa, punem usturoiul pisat si verificam daca se coaguleaza introducand o lingura de zeama in frigider pentru 15-20 minute. Daca nu este suficient de coagulata mai adaugam 2 foi de gelatina (le fierbem separat si apoi le amestecam cu zeama noastra). Umplem castronelele cu zeama si le dam la frigider. Se servesc doar a doua zi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Piftie de porc- Racitura-0
Piftie de porc- Racitura-1
Piftie de porc- Racitura-2
Piftie de porc- Racitura-3

COMENTARII (25)

mamaieelena

mamaieelena 1

17.12.2010, 23:17

hmm buna rau

MIUTA

MIUTA 1

17.12.2010, 23:23

foarte bun 5 furcu

divainbucatarie

divainbucatarie 1

18.12.2010, 09:19

este bun!!! va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!