Piftie de pui

de angelika in Pui, 9 Ian 2013 | 7452 vizualizari

 

Piftia este o mancare traditionala romaneasca specifica sezonului rece.
Piftia de pui este recomadata in regimurile de slabit, deoarece contine putine calorii.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 3 buchetele de conopida
  • 6 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin, sare, boabe de piper, delikat
  • pentru ornat ou fiert, castravete si gogosar murat.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de pui:

Pentru inceput se portioneaza puiul, se spala bine si se pune la fiert. La prima spuma se scoate, se spala si se pune din nou la fiert impreuna cu morcovii, conopida, ceapa, foi de dafin. sare, piper, delikat. Cand carnea se desface de pe os, se scoate si se lasa sa se raceasca. In lichidul ramas se pune usturoiul pisat si gelatina preparata.

Aranjam in recipiente  (farfurii, boluri, pahare...) modelul de legume ales si apoi carnea desfacuta de pe oase. Umplem cu zeama de supa strecurata. Daca avem putem pune si 2-3 frunze de patrunjel ptr.gust, dar si culoare. Se lasa la racit aprox. 2 ore. Se rastoarna formele pentru a se vedea modelul si limpezimea piftiei.

Se poate servi dimineata la mic dejun alaturi de o palinka.

POFTA INTERESANTA !!!

TIPS-URI

1

Piftia trebuie sa fiarba foarte incet, abia sa se vada bulele de aer.

2

Prima apa in care a fiert puiul se arunca, se spala oala si se pune din nou la fiert. Asa scapam de toxine.

3

2 plicuri de gelatina pentru 1 litru de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Racituri de cocos