Piftie de purcel

de Krystyan Trendy in Porc, 11 Noi 2013 | 3549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana de porc
  • adidasi ( picioare) de porc
  • 1 capatana de usturoi
  • piper boabe
  • sare
  • foi de dafin
  • 500 g carne de porc
  • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de purcel:

Se curata capatana de porc si adidasii(adica piciorusele)...se parlesc bine...apoi se spala cu apa rece.Se pun la fiert cu putina sare si cu boabe de piper.Puneti o cantitate mai mare de apa intr-o oala atunci cand puneti sa fiarba carnea,capatana de porc si adidasii.

Lasati sa fiarba bine ..pana cand incepe carnea ,zgarciul si soriciul sa se desprinda usor de pe os. Cand este complet fiarta ,adaugam usturoiul zdrobit si foi de dafin si acoperim cu un capac .Apoi strecuram zeama in care au fiert .

Umezim cu apa rece castroane mai adanci si turnam  cu polonicul in ele zeama .Umplem castroanele cu zeama doar pe jumatate .Alegem carnea,soriciul,zgarciul cu grija ca sa nu aiba oase ,aschii ,apoi punem in fiecare castron carne,sorici,zgarci .

Lasam la rece cateva ore si piftia este gata !

TIPS-URI

1

Puteti adauga si morcov fiert ,daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de purcel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

madi_marin 1

11.11.2013, 20:37

m-ai lovit rau! de cateva zile tot ma gandesc ca as manca o piftie... da pana imi fac, ma servesc de la tine, ca doar e gata facuta nu?

Tabita _ 1

12.11.2013, 12:00

Ce bine arata!

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 18:24

Madi ...sigur ca poti servi ...oricine poate servi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc fiert in zeama de varza