Piftie- racituri - de curcan

de Sidy in Curcan, 2 Ian 2013 | 10137 vizualizari

 

Piftia de curcan reprezinta solutia ideala pentru a impaca traditia romaneasca , cu mult mai sanatoasa carne de curcan.
Vreau sa va spun ca nici nu vreau sa mai aud de piftia de porc. Cea de curcan mi se pare mult mai gustoasa si cu siguranta este si mult mai sanatoasa si cu un aport de grasimi redus.
Racitura de curcan este aperitivul care va incanta privirile si in acelasi timp papilele gustative ale mesenilor dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • 3 aripi de curcan
  • oase de curcan
  • 1 capatana usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 telina mijlocie
  • 1 ceapa mare
  • 4 oua prepelita
  • 6-8 morcovi baby
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie- racituri - de curcan:

Este o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la foc mic, chiar 8-9 ore.Fierband molcom la foc mic , ea va iesi limpede de tot, asa cum se vede in poza...

Carnea si oasele- pe care le-am pastrat de cand am mai dezosat pulpe sau aripi de curcan - se pun la fiert in apa rece cu sare.

Cand incepe sa fiarba , adunam spuma cu o strecuratoare mica sau cu spumiera si facem aceasta operatiune de mai multe ori.

Cand nu se mai formeaza spuma , adaugam radacinoasele curatate si taiate .Adaugam si jumatate din usturoiul pisat.

Lasam sa fiarba la foc mic , cat mai mult timp , pina cand zeama devine lipicioasa.

Facem proba, punand 2-3 linguri de zeama , pe o farfurie, afara la rece.Cu siguranta , dupa 10-15 minute , zeama se va inghega.

Strecuram zeama de doua ori.Punem intr-o strecuratoare o bucata de tifon si cealalta jumatate de usturoi presat,apoi strecuram zeama.

Daca cumva observati pete de grasime pe suprafata raciturilor , le puteti absorbi cu un servet de hartie dublu cu care culegeti grasimea de deasupra.

Puteti trece la montarea piftiei.

Intre timp ouale de prepelita au fost fierte si curatate.Fierti au fost si morcovii baby.

Ouale taiate le punem in forme, dupa preferinta, la fel morcovii baby si frunzele de patrunjel verde.

Luam pielea de pe aripi si o indepartam( le facem o bucurie pisicutelor) .Carnea de pe oase o luam si o desprindem fasii pe care le asezam peste oua, morcovi si frunzele verzi.

Turnam deasupra  zeama pina se umple forma, avand grija sa nu miscam ornamentul din oua, morcovi si frunze.

Lasam la rece pina a doua zi cand se serveste cu zeama de lamaie si boia presarata deasupra.

Poate aveti si o felie de paine proaspat prajita....

Este prima data cand fac racituri de curcan, dar cu siguranta....nu ultima !

Daca respectati pasii , veti reusi cu siguranta sa va impresionati fiecare musafir atat prin gust, cat si prin aspect. 

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Piftie- racituri - de curcan-0
Piftie- racituri - de curcan-1
Piftie- racituri - de curcan-2
Piftie- racituri - de curcan-3
Piftie- racituri - de curcan-4

COMENTARII (21)

T I M E A

T I M E A 1

02.01.2013, 22:13

ce bine arata

Sidy

Sidy 1

03.01.2013, 09:02

Fetelor tot secretul lor este sa le fierbi mult la foc cat mai mic si atunci ies limpede , asa cum se vede in poza.
Multumesc de aprecieri

adry88

adry88 1

03.01.2013, 11:17

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!