Piftii

de Andra_Constantinescu in Porc, 8 Ian 2015 | 1514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de porc proaspata (un ciolan, o fasie de sorici, capatana);
  • o ceapa;
  • 6-7 capatani mici de usturoi (sau 2-3 capatani mari de usturoi);
  • sare, dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftii:

Se fierbe carnea impreuna cu ceapa la oala sub presiune circa o ora si jumatate. 

Se arunca ceapa, se scoate carnea, se indeparteaza oasele si se taie carnea in bucati mici. Se sara atat carnea, cat si zeama ramasa. 

Dupa ce s-a racorit zeama, se adauga usturoiul pisat peste ea.

Se aseaza carnea in castronele, peste care se toarna zeama strecurata. Se pastreaza la rece.

 

TIPS-URI

1

Daca se fierbe carnea intr-o oala obisnuita, atunci se pune apa suficienta de la inceput pentru a nu fi nevoie de completare deoarece nu se mai incheaga piftiile apoi.

2

Daca zeama are grasime prea multa, aceasta se mai ia cu lingura de pe deasupra.

RETETA IN IMAGINI

Piftii-0
Piftii-1
Piftii-2
Piftii-3
Piftii-4

COMENTARII (9)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

08.01.2015, 12:30

Rocsi

Rocsi 1

09.01.2015, 21:27

Buneeee

dantes

dantes 1

10.01.2015, 11:26

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!