Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta)

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2016 | 12584 vizualizari

 

Una din cele mai simple si delicioase garnituri! 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. orez cu bobul rotund;
  • 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui;
  • 1 ardei kapia mic;
  • 2 morcovi mici;
  • 1 radacina de pastarnac;
  • 1 ceapa galbena;
  • 2 tije subtiri de telina (tulpina);
  • 600-650 ml. supa de pui (sau de legume);
  • cateva frunze de patrunjel;
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta):

Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. 

Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt, continuand cu morcovii si pastarnacul rasi fin, ceapa tocata si tijele de telina taiate rondele). 

Le calim pana incep sa se inmoaie (dar sa nu-si schimbe culoarea deci timp maxim cam 10 minute). 

Adaugam orezul (eu il pun neinmuiat, dar daca vreti puteti opta pentru acesta varianta; nu este obligatoriu sa fie inmuiat, umflandu-se usor de la apa si fara amidonul de pe boabe nu se mai "leaga" si nu va mai iesi cremos) si lasam sa se prajeasca si el un pic (astfel, boabele de orez se "vor inchide", vor face crusta si se vor gati al dente). 

Dupa acest pas adaugam supa calda de pui (sau de legume....iar daca nu aveti de nici un fel e buna si apa, dar gustul nu va mai fi "plin", bogat) in etape. Punem o cana de supa, acoperim tigaia si lasam ca boabele de orez sa absoarba lichidul. Abia dupa mai punem o cana cu supa. Continuam pana terminam de adaugat toata supa. 

Condimentam cu sare si piper dupa gust. 

Frunzele proaspete de patrunjel le spalam si le tocam marunt. 

Oprim focul si punem verdeata. Lasam acoperit pana in momentul servirii (10-15 minute). Sevim orezul simplu sau insotit cu preparate de peste sau carne (peste la gratar, carne fiarta / prajita, snitele, chiftelute etc.) si cu salate de sezon. 

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Pentru un orez perfect trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

2

Nu adaugati supa / apa rece (procesul de gatire va fi incetinit), deci numai supa / apa calda si in etape (abia dupa ce boabele de orez au tras umezeala se adauga o noua cana cu supa);

3

Daca puneti toata supa / apa deodata, orezul si legumele vor clocoti, se va face multa spuma, amidonul va fi distrus iar consistenta nu va mai fi cremoasa ci lipicioasa.

4

Oricat de mult va tenteaza amestecatul in tigaie trebuie sa stiti ca orezul va prinde aer si se va gati total gresit. Amestecati rar, de preferat cu o furculita sa il afanati usor, bob cu bob.

5

Orezul se va gati intr-o tigaie potrivita cantitatii (nici prea mica dar nici foarte mare pentru ca boabele sa se gateasca toate in acelasi timp).

6

Focul trebuie sa fie mediu (la temperatura mica, orezul va ramane crud).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439094
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439095
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439096
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439097
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439098
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439099
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439100
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439101
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439102
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439103
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439104
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439105
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439106
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439107
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439108
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439109
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439110
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439111
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439112
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439113
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439114
retete culinare - Pilaf (cea mai simpla si delicioasa reteta) 439152

COMENTARII (23)

dantes 1

03.05.2016, 11:00

Bun!

miki_a 1

03.05.2016, 13:55

Multumesc Dante!

Zamfira 1

03.05.2016, 23:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55