Pilaf cu aripioare ca la mama acasa

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 13 Iun 2010 | 6074 vizualizari

 

sotul meu ma innebuneste sa-i fac pilaf ca la mama acasa, adica pilaf din care sa iasa uleiul la suprafata, asa ca am executat pofta sotului meu

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti de orez
  • o ceapa
  • un morcov
  • 6 aripioare
  • sare
  • piper
  • marar
  • ulei mai multisor :D
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu aripioare ca la mama acasa:

Spalam aripioarele bine si le punem la fiert in apa cu sare.

Dupa ce au fiert le scoatem si le prajim putin in ulei pana se rumenesc frumos pe ambele parti

Le scoatem si de aici si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt si morcovul taiat cubulete, dupa care punem si orezul pe care l-am spalat in cateva ape si-l calim usor si pe el. Punem din supa in care au fiert aripioarele si lasam sa fiarba, completam din cand in cand cu supa daca mai este nevoie, condimentam cu sare si piper si la sfarsit asezonam cu marar tocat fin.

Servim alaturi de aripioare si de o salata de cruditati.

 

TIPS-URI

1

aripioarele se pot prajii direct, fara a se mai fierbe, iar supa o facem dintr-un cub maggi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf cu aripioare ca la mama acasa 37137
retete culinare - Pilaf cu aripioare ca la mama acasa 37138
retete culinare - Pilaf cu aripioare ca la mama acasa 37139
retete culinare - Pilaf cu aripioare ca la mama acasa 37140

COMENTARII (21)

nadina73 1

15.06.2010, 17:27

si sotul meu (bebe ) e inebunit dupa pilaf ar mancat d¡si de 3 ori pe zi orez in orice fel5 furcu

Dana Cristea - pusikmea 1

16.06.2010, 08:35

articook, ms frums, cu siguranta o sa iasa f bun

Dana Cristea - pusikmea 1

16.06.2010, 08:37

nadina, ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L