Pilaf cu carnati

de Lorra in Mancaruri cu carne, 27 Sep 2013 | 10469 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult cum s-a preparat orezul in vasul Zepter, asadar nu pierd niciodata ocazia sa repet experienta :)
...simplu, rapid, gustos, sanatos !

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 1 cana apa
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 6 carnati semiafumati
  • 1 leg. patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu carnati:

Se spala orezul si se tine in apa rece, la inmuiat. 

Intre timp se pune vasul la incalzit si se toaca legumele. 

Se adauga lingura de ulei in oala, ceapa si morcovul cu putina sare. Dupa 5 -10 min. de calire a legumelor (cu capacul asezat) se pune ardeiul gras, orezul si o cana cu apa. 

Se mai tine pe foc 10 min., timp in care se taie rondele carnatii si se calesc in putin ulei.

Apoi se stinge focul, se adauga carnea si patrunjelul tocat marunt peste pilaf, se potiveste de sare si se tine in continuare oala cu capacul asezat pana ce aceasta se raceste, timp in care orezul infloreste atat cat trebuie, nu se lipeste si nu devine inecacios.

 

 

TIPS-URI

1

De la inceputul prepararii si pana la final, vasul se va tine tot timpul cu capacul pus.

2

Orezul merge tare bine cu salata de varza cruda.

RETETA IN IMAGINI

Pilaf cu carnati-0
Pilaf cu carnati-1
Pilaf cu carnati-2
Pilaf cu carnati-3
Pilaf cu carnati-4
Pilaf cu carnati-5
Pilaf cu carnati-6

COMENTARII (23)

Lorra

Lorra 1

27.09.2013, 12:53

laura_n

laura_n 1

27.09.2013, 14:27

aaau, ce idee buna, arata grozav, cu siguranta incerc si eu

Lorra

Lorra 1

27.09.2013, 14:52

Ma bucur ca-ti place, Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!