Pilaf cu carne de curcan si mini-carote

de Bucataras Medi in Curcan, 24 Mai 2012 | 1503 vizualizari

 

Pilaful este unul din cele mai usoare mancaruri pe care le poti prepara.Poate fi folosit drept garnitura sau ca fel principal.Il putem prepara cu legume,carne sau o combinatie de legume si carne.
Si pentru ca imi plac minicarotele(si aici ma refer si la gust dar si la aspect) am hotarat de aceasta data sa le folosesc la "confectionarea" unui pilaf cu carne de curcan.

 

INGREDIENTE

  • o cana cu orez
  • o pulpa superioara de curcan dezosata
  • 3 fire ceapa verde
  • o mana mini-carote
  • 5-6 linguri cu ulei de masline(mie imi place pilaful sa fie mai gras)
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu carne de curcan si mini-carote:

Carnea se taie cuburi mai mari si se condimenteaza cu sare si piper. Incingem intr-o tigaie( mai inalta) uleiul si rumenim carnea. Scoatem carnea astfel rumenita pe o farfurie iar ceapa taiata marunt si mini-carotele le calim in uleiul ramas de la prajirea carnii. Adaugam un pahar cu apa si carnea rumenita peste legumele calite si lasam sa fiarba la foc potrivit,sub capac ,circa 10 min. dupa care adaugam orezul ales si spalat si 3 cani cu apa calda(eu folosesc proportia 1 cana orez/3 cani apa). Condimentam cu sare, adaugam si patrunjel verde tocat marunt si amestecam pentru o buna omogenizare. Lasam sa fiarba (fara a amesteca in el decat atunci cand simtim ca a scazut) la foc mic circa 15 min.(al dente) Daca mai este nevoie mai adaugam apa, astfel incat la final deasupra orezului sa mai ramana ceva lichid.. Tragem de pe foc si lasam sub capac circa 10-15 min.. pana cand orezul absoarbe tot lichidul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf cu carne de curcan si mini-carote 164072
retete culinare - Pilaf cu carne de curcan si mini-carote 164073

COMENTARII (36)

mirela0911 1

24.05.2012, 21:42

e bun!

iri_iri 1

24.05.2012, 23:42

Bya Ralu 1

24.05.2012, 23:59

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25