Pilaf cu conopida si spanac

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 26 Mar 2014 | 1149 vizualizari

 

Asta toamna tarziu am avut un surplus de conopida . Am mai cadorisit verisoare si colege . Am mai gatit-o in fel si chip dar tot mi-a mai ramas . Decat sa o arunc am desfacut-o buchetele [ sa nu ocupe loc mult] , am fiert a la dente si dupa racire am pus la congelator .Conopida e foarte gustoasa cu smantana sau /si branza . Acum trebuind sa gatesc de post, prima asociere ce mi-a venit in minte a fost cu... orez .

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 cana orez cu bob mare
  • 100 ml ulei
  • 500 gr conopida [ congelata
  • 250 gr spanac verde
  • sare
  • piper
  • rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu conopida si spanac:

  1. Curati si spalati legumele .
  2. Taiati bucati mari ceapa , morcovul si ardeiul .
  3. Tocati-le cu ajutorul blenderu-lui. Caliti usor aceste legume in cratita teflonata .
  4. Adaugati si caliti usor si orezul .Sarati. Puneti si conopida .
  5. Turnati apa cat sa acopere si fierbeti sub capac .
  6. Dupa 10 minute cand bobul de orez este fiert adaugati si frunzele de spanac .
  7. Piparati.
  8. Serviti pilaful alaturat de rosii sau salata preferata de cruditati .
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf cu conopida si spanac 306143
retete culinare - Pilaf cu conopida si spanac 306144
retete culinare - Pilaf cu conopida si spanac 306147
retete culinare - Pilaf cu conopida si spanac 306148
retete culinare - Pilaf cu conopida si spanac 306149
retete culinare - Pilaf cu conopida si spanac 306151
retete culinare - Pilaf cu conopida si spanac 306153
retete culinare - Pilaf cu conopida si spanac 306154

COMENTARII (18)

Rocsi 1

26.03.2014, 19:40

Micutza Luana 1

26.03.2014, 20:47

mena29 1

02.04.2014, 10:59

Zilele trecute am facut si eu un pilaf bun ca ne era dor,nu am mai facut de mult timp.As servi o portie si de la tine ca arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18