Pilaf cu conopida si spanac

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 26 Mar 2014 | 3693 vizualizari

 

Asta toamna tarziu am avut un surplus de conopida . Am mai cadorisit verisoare si colege . Am mai gatit-o in fel si chip dar tot mi-a mai ramas . Decat sa o arunc am desfacut-o buchetele [ sa nu ocupe loc mult] , am fiert a la dente si dupa racire am pus la congelator .Conopida e foarte gustoasa cu smantana sau /si branza . Acum trebuind sa gatesc de post, prima asociere ce mi-a venit in minte a fost cu... orez .

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 cana orez cu bob mare
  • 100 ml ulei
  • 500 gr conopida [ congelata
  • 250 gr spanac verde
  • sare
  • piper
  • rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu conopida si spanac:

  1. Curati si spalati legumele .
  2. Taiati bucati mari ceapa , morcovul si ardeiul .
  3. Tocati-le cu ajutorul blenderu-lui. Caliti usor aceste legume in cratita teflonata .
  4. Adaugati si caliti usor si orezul .Sarati. Puneti si conopida .
  5. Turnati apa cat sa acopere si fierbeti sub capac .
  6. Dupa 10 minute cand bobul de orez este fiert adaugati si frunzele de spanac .
  7. Piparati.
  8. Serviti pilaful alaturat de rosii sau salata preferata de cruditati .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu conopida si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

26.03.2014, 19:40

Micutza Luana 1

26.03.2014, 20:47

mena29 1

02.04.2014, 10:59

Zilele trecute am facut si eu un pilaf bun ca ne era dor,nu am mai facut de mult timp.As servi o portie si de la tine ca arata minunat!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu urzici si ciuperci