Pilaf cu dovlecei

de miki_a in Mancaruri de post, 28 Mar 2015 | 2773 vizualizari

 

O mancare simpla, gustoasa si rapida, numai buna pentru zilele de post si nu numai...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. orez;
  • 2 cepe galbene uscate;
  • 2 morcovi;
  • 1 pastarnac mic;
  • 1 dovlecel;
  • verdeata (marar, patrunjel);
  • ulei pentru calit;
  • sare, piper;
  • apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu dovlecei:

Orezul se alege si se clateste in mai multe ape reci, frecand usor boabele pentru a indeparta amidonul ramas in urma procedeelor de procesare.

Intr-o tigaie (cu capac), punem 2-3 linguri de ulei pe care il punem la infierbantat.

Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit.

Cat se caleste ceapa, spalam si curatam morcovul si pastarnacul pe care ii dam pe razatoarea mica. Ii adaugam peste ceapa usor calita si amestecam usor.

Cat se calesc legumele din tigaie, spalam si curatam dovlecelul, il taiem cubulete potrivite si il adaugam in tigaie peste celelalte legume. Cand dovlecelul s-a inmuiat adaugam orezul spalat si uniformizam amestecul.

Adaugam 2 1/2 - 3 cani de apa calda, usor sarata, in mai multe etape (respectati intotdeauna raportul cereala uscata / apa de 1:3 atunci cand fiebeti orez) pana cand bobul de orez este fiert al dente.

Cand adaugati apa peste orez evitati amestecarea, altfel orezul va deveni inestetic (se terciueste).

La final adaugati verdeata tocata marunt.

Servici cald, rece, cu salate, muraturi, bucati de carnita, alaturi de un pahar de vin alb sec.

 

 

 

TIPS-URI

1

Acest preparat se poate face si la cuptor. Caliti legumele, adaugati orezul, amestecati, puneti 3 cani de apa si dati la cuptor incalzit in prealabil la foc mijlociu. Spre final adaugati verdeata tocata. Aceasta varianta dureaza mai mult.

2

Puteti folosi ce legume va plac (mai putin morcov, un ardei in plus, o feliuta de telina rasa sau o tulpina taiata marunt, depinde si de ce aveti la indemana).

3

Apa poate fi inlocuita cu zeama de carne si uleiul cu unt.

4

Orezul poate fi si nespalat (dar ales de impuritati). Amidonul de pe boabe va forma un aliaj cremos (atentie la timpul de fiert, boabele sa nu devina foarte moi pentru ca atunci orezul va deveni greu digerabil).

RETETA IN IMAGINI

Pilaf cu dovlecei-0
Pilaf cu dovlecei-1
Pilaf cu dovlecei-2
Pilaf cu dovlecei-3
Pilaf cu dovlecei-4
Pilaf cu dovlecei-5
Pilaf cu dovlecei-6
Pilaf cu dovlecei-7
Pilaf cu dovlecei-8
Pilaf cu dovlecei-9
Pilaf cu dovlecei-10
Pilaf cu dovlecei-11
Pilaf cu dovlecei-12
Pilaf cu dovlecei-13

COMENTARII (24)

miki_a 1

29.03.2015, 11:41

Multumesc Dante!

reisnaor_2006 1

29.03.2015, 17:39

miki_a 1

29.03.2015, 18:44

Multumesc Roxana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41