Pilaf cu leurda

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 7 Mai 2013 | 1816 vizualizari

 

Am incercat intr-o doara, dar a iesit asa de bun incat de abia astept sa mai fac. Din cauza lui am pus si pentru "iarna" in congeletor! Este foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar orez
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 2 legaturi leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu leurda:

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele cu partea verde cu tot.

Ardeii se curata si se toaca marunt.

Leurda se spala si se toaca marunt.

Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3 minute.

Se adauga ardeii si se mai caleste 2-3 minute.

Se presara vegeta, piper si sare.

Se adauga doua pahare cu apa si cand fierbe si adauga orezul.

Se lasa la fiert 25-30 minute, amestecand sa nu se prinda.

Cand este fiert orezul se adauga si leurda si se mai fierbe 5 minute.

Se adauga patrunjelul tocat, se amesteca bine de 2-3 ori si este gata.

Se mananca ca atare sau garnitura la fripturi.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Daca preferati se pot pune si alte legume in pilaf, morcovi, ciuperci. rosii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf cu leurda 225942
retete culinare - Pilaf cu leurda 225943
retete culinare - Pilaf cu leurda 225944
retete culinare - Pilaf cu leurda 225945
retete culinare - Pilaf cu leurda 225946
retete culinare - Pilaf cu leurda 225947
retete culinare - Pilaf cu leurda 225948
retete culinare - Pilaf cu leurda 225949
retete culinare - Pilaf cu leurda 225950
retete culinare - Pilaf cu leurda 225951
retete culinare - Pilaf cu leurda 225952
retete culinare - Pilaf cu leurda 225953
retete culinare - Pilaf cu leurda 225954
retete culinare - Pilaf cu leurda 225955
retete culinare - Pilaf cu leurda 225956
retete culinare - Pilaf cu leurda 225957

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

08.05.2013, 08:30

mena29 1

08.05.2013, 20:29

Vin in Bucuresti sa-mi dai

MotanLaOale 1

08.05.2013, 21:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D