Pilaf cu piept de pui

de carmenvlad in Pui, 13 Mar 2011 | 3603 vizualizari

 

Am folosit ca baza pentru aceasta reteta, pilaful de post. Am fiert bucatile de piept si le-am prajit. Apoi le-am servit cu pilaful de post. Dar atunci cand fac pilaf cu carne procedez ca la reteta urmatoare.

 

INGREDIENTE

Ingrediente
  • 8 bucati mici de piept de pui dezosate
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de supa
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • Sare si piper dupa gust
  • Marar sau patrunjel verde tocat
  • cateva rosii chery pentru decor
  • 2-3 fire de ceapa verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu piept de pui:

Se fierbe pieptul de pui in 1 L apa cu sare si 1 lingurita secretul gustului de gaina. Se spumeaza bine si se foloseste zeama la pilaf.
Se caleste ceapa cu morcovul in ulei, apoi se pune la fiert si orezul spalat. Se ia cu polonicul supa de pui si se pune peste pilaf. Se lasa sa fiarba 5 minute si apoi se adauga  restul de supa. Se mai fierbe 10-15 minute, se potriveste de sare si piper si se opreste focul. Se presara patrunjel sau marar proaspat tocat, se acopera vasul si se lasa 5 minute sa se amestece aromele. Pieptul de pui se prajeste si se serveste cu pilaful sau se poate lasa doar fiert si amestecat cu pilaful.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf cu piept de pui 91431
retete culinare - Pilaf cu piept de pui 91432
retete culinare - Pilaf cu piept de pui 91433
retete culinare - Pilaf cu piept de pui 91434
retete culinare - Pilaf cu piept de pui 91435
retete culinare - Pilaf cu piept de pui 91436
retete culinare - Pilaf cu piept de pui 91437
retete culinare - Pilaf cu piept de pui 91438
retete culinare - Pilaf cu piept de pui 91441
retete culinare - Pilaf cu piept de pui 91443
retete culinare - Pilaf cu piept de pui 91445

COMENTARII (15)

DIANA B 1

14.03.2011, 10:46

Pai ........... de post , sau carne cat cuprinde ?!?

MotanLaOale 1

14.03.2011, 12:24

bun bun

carmenvlad 1

15.03.2011, 05:03

Va multumesc pentru comentarii. Este o reteta pe care poti sa o faci fie de post, fie de dulce, dupa cum va este mai usor sau mai pofta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: