Pilaf cu urzici

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 18 Apr 2011 | 9723 vizualizari

 

Un pilaf ce a iesit peste toate asteptarile. Doar urzicile sunt mari vedete cu beneficii incomensurabile pentru organism !!!

 

INGREDIENTE

  •  5 cm praz
  • codite de ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 morcov mic
  • 2 rosii
  • 1 pahar orez
  • 50 ml ulei masline
  • 1 mana urzici tinere
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu urzici:

Legumele se curata si se spala.

Urzicile se aleg si se spala bine .

Taiati ceapa , prazul , morcovul si ardeii marunt si le caliti usor in ulei .

Adaugati orezul si mai caliti 1-2 min .

Puneti  apa [ dublu  cat sa acopere compozitia ], sare  + rosiile taiate cubulete + urzicile taiate marunt.

Fierbeti incet la foc mic sub capac  verficand din cand in cand sa nu scada prea tare [ adaugati apa daca mai este necesar ]

Potriviti gustul cu sare si piper .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi  manusi la  manipularea  urzicilor .

2

Culegeti urzici din zone nepoluate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bucataras Medi 1

04.05.2011, 19:43

ce bine arata..............

Valclaudia 1

10.06.2018, 17:58

Ce pofta mi-ai facut! Tare mult imi plac urzicile, am avut grija sa pun cateva pungute la congelator... deci trec si aceasta reteta la favorite,draga mea!

mihaelar63 1

07.07.2018, 11:39

Claudia , eu zic ca gasesti tot anul . De undeva de unde au fost cosite si cresc din nou , iei frunze tinere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor