Pilaf de orez cu pui si fenicul

de lia maria in Pui, 22 Mar 2013 | 1349 vizualizari

 

Un meniu rapid cu un gust deosebit, aromat si foarte, foarte gustos !
Va recomand sa incercati reteta yumi,yumi... sigur nu veti regreta .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de aprox. 1kg
  • 2 linguri ulei
  • 1 bucata fenicul
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 fir praz
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras galbena
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cani orez
  • Sare
  • Piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si fenicul:

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea mare, ceapa, prazul si feniculul le tocam. Orezul il spalam bine in mai multe ape.

Luam un wok incapator, incingem uleiul si calim bucatile de pui, amestecand astfel incat sa prinda culoare pe toate partile, cam 5’ la foc mare. Apoi scoatem intr-un castron bucatile de pui si adaugam in tigaie, pe rand, la interval de aprox 1’, ceapa cu feniculul, apoi ardeii, zarzavatul ras, orezul si la final bucatile de pui. Amestecam totul bine si transferam amestecul intr-o tava mare si adanca (eu am folosit tava delimano). Adaugam 5 cani de apa, asezonam cu sare si piper, amestecam si dam la cuptorul dinainte incalzit, 25’ la foc mare.

Se poate servi imediat.

Pofta buna !

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf de orez cu pui si fenicul 213017
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si fenicul 213018
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si fenicul 213019
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si fenicul 213022
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si fenicul 213023
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si fenicul 213024
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si fenicul 213025
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si fenicul 213027
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si fenicul 213029

COMENTARII (13)

Rocsi 1

22.03.2013, 22:47

Mmm ce bun si aromat!

mena29 1

23.03.2013, 00:38

Cred ca a fost delicios!

Bya Ralu 1

26.03.2013, 00:45

foarte bun,yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55