Pilaf turc de bulgur

de Catalina L in Mancaruri de post, 16 Apr 2016 | 984 vizualizari

 

O reteta de post sau o garnitura excelenta la o friptura sau un gratar...


Ce este bulgurul ? Crupe din boabe de grâu încolțite sau opărite, apoi uscate și măcinate grosier, fierte ca păsatul, consumate tradițional în țările orientale (cu bulete de carne, stafide, năut etc.


Bulgur este un ingredient comun in bucataria armeneasca, siriana, turceasca, mediteraneana si din Orientul Mijlociu. Are un gust fin asemanantor cu cel al nucilor.


Este folosit in pilafuri, supe, produse de patiserie, sau ca umplutura.


Este folosit si in paine si reprezinta ingredientul principal in salata tabbouleh salad si in kibbeh. Valoarea nutritionala ridicata il recomanda ca un bun substitut pentru orez si cuscus.


Bulgurul se gateste ca si orezul- se toarna peste el apa (de două ori volumul de bulgur) si fierbem până la absorbția ei completă.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceașcă mare de bulgur (bio)
  • 1 ceapa (sau 2 cepe esalota)
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 50 g de bulion de rosii
  • boia de ardei
  • 1/2 KUB de legume
  • 1 lingura de stafide
  • patrunjel tocat

sare și piper

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf turc de bulgur:

Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs.

Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa. 

Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și usturoiul. 

Se adaugă bulgurul și se amestecă. Puneti bulionul de rosii diluat într-o cana cu apa fiarta (aceeași ceașcă, care a fost utilizată pentru a măsura bulgurul) adaugati inca o cana cu apa fiarta. 

Se adaugă 1/2 KUB cu legume, stafidele, piper, boia si se amesteca. 

Se fierbe la foc potrivit timp de 10 până la 15 minute (nu ezitați să adăugați  un pic de apa fiarta daca este necesar). 

Verificati de sare si daca bulgurul este fiert. 

Se adaugă la sfârșit pătrunjelul tocat și se amestecă .

Se acopera, se ia de pe foc si se rezerva 10  minute.

Se serveste cald sau rece .

Pofta Buna !!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf turc de bulgur 438521
retete culinare - Pilaf turc de bulgur 438522
retete culinare - Pilaf turc de bulgur 438523
retete culinare - Pilaf turc de bulgur 438524
retete culinare - Pilaf turc de bulgur 438525
retete culinare - Pilaf turc de bulgur 438526
retete culinare - Pilaf turc de bulgur 438527
retete culinare - Pilaf turc de bulgur 438528

COMENTARII (11)

diaconta 1

16.04.2016, 22:34

Bravo,arata tare bine

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:25

mirela0911 1

18.04.2016, 20:54

Tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59