Pipirighei Tinghisiti

de Bunica in Mancaruri de post, 9 Sep 2009 | 3425 vizualizari

 

Am reteta de la o distinsa doamna din Teghirghiol, Sica Draghici. Am mancat, am facut si va spun ca este o nebunie pentru papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei capia
  • 4 rosii mari
  • ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipirighei Tinghisiti:

Se spala ardeii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei. Se scot din tigaie si se lasa la racit intr-un castron.Se arunca uleiul in care s-au prajit ardeii, se pune ulei proaspat in care se prajesc rosiile date pe razatoare -10-15 min. Apoi se adauga sare, piper, zahar,1 foaie de dafin mica,  patrunjel si usturoi. Se toarna sosul obtinut peste ardei .

 

COMENTARII (3)

rivka

rivka 1

09.09.2009, 22:41

Vai Bunica ce pofta mi-ati facut.
Usturoiul l-ati lasat sa dea cateva clocote in sos sau cum l-ati adaugat sosului si ati turnat totul peste ardei?

Vai dar ce minunatie cred ca e fff bun cu cartofi prajiti,
, numai bunataturi faceti ce nepoti copii fericiti trebuie sa aveti sper ca va apreciaza, numai cand nu mai ai realizezi ce lucru minunat asa o bunica.

Bunica

Bunica 1

09.09.2009, 23:17

rivka, usturoiul l-am pus pisat impreuna cu celelalte condimente

rivka

rivka 1

09.09.2009, 23:21

Mor !!!, de pofta stiu deja gustul, maine il si fac ca si asa nu stiam ce sa mai gatesc...asta da mancare pe gustul meu si asa cu mul usturoi,, sangele apanu se face,multumim de reteta bunica , sa mai puneti si altele cat mai des.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!