Pipote de pui cu orez

de cristeena20 in Pui, 8 Apr 2013 | 18405 vizualizari

 

Acest fel de mancare este unul din preferatele aici in casa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pipote de pui
  • 6 maini orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata de carnat (cca 1/4)
  • pasta de rosii
  • boia de ardei rosu(sau pasta de ardei)
  • sare, piper, piri-piri, cub knorr de pui sua legume,
  • 1 pahar vin alb
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de pui cu orez:

- Curatam pipotele si le taiem in bucati potrivite. 

- Tocam marunt ceapa, morcovul , usturoiul si carnatul. Intr-o cratita calim ceapa in ulei de malsine si adaugam morcovul, usturoiul si carnatul. Calim la foc mic si adaugam boiaua , pasta de rosii si pipotele. Amestecam cca 5 minute, turnam vinul alb peste ele si adaugam sare, piper, 1 chili sau piri-piri daca va place mai picant. La final adaugam apa fierbinte si un cub knorr.

- Lasam sa fiarba ff bine pipotele (cca 35-40 minute). Intre timp mai completam cu apa, sa fie mereu lichid . Cand pipotele sunt fierte, avem grija sa fie suficient lichid in cratita si adaugam peste ele orezul (cam 2 pumni la 1 portie). Vedem sa fie suficient lichid in pala si dam la foc mic , acoperim cu capac sa fiarba incet orezul. Stingem cand e aproape fiert si mai lasam asa cca 5-7 minute acoperit).

Servim alaturi de o salata bun si vin rosu!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Pipote de pui cu orez-0
Pipote de pui cu orez-1
Pipote de pui cu orez-2
Pipote de pui cu orez-3
Pipote de pui cu orez-4
Pipote de pui cu orez-5

COMENTARII (16)

Rocsi 1

08.04.2013, 21:12

Anett 1

08.04.2013, 21:47

Bunica 1

08.04.2013, 23:17

Bune,bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04