Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant

de ionix in Pui, 15 Oct 2009 | 17661 vizualizari

 

sotul meu si-a dorit sa manance pipote prajite asa cum manca la bunica lui... asa ca, am incercat s-o fac si pe asta...

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote
  • o ceapa galbena mica
  • 3 catei usturoi
  • 7-8 linguri de ulei
  • 4 linguri cu apa
  • sare piper
Pentru sos:
  • 1 ardei capia
  • 4-5 catei usturoi
  • jumatate de ardei iute (depinde cat e de iute)
  • 4-5 rosii sau o cutie de rosii decojite
  • 2 linguri cu ulei
  • sare piper, busuoic
  • 5-6 linguri cu apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant:

Pipotele se spala bine si se curata de eventualele pielite ramase aiurea.

Se dau intr-un clocot pentru a iesi sangele din ele si apoi se pun la fiert cu ceapa intreaga. Trebuie luata spuma din cand in cand pentru a nu murdari pipotele.

Cand s-au fiert se pun intr-o tigaie cu uleiul incins in prealalabil, se sareaza, pipereaza si se adauga si usturoiul taiat rondele fine. Cand incep a se praji se adauga cate o lingura de apa. se lasa pana se rumenesc un pic.

 

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins peste care se pune ardeiul capia taiat cubulete, usturoiul si ardeiul iute taiat cubulete. Se lasa cateva secunde iar apoi se pun rosiile decojite taiate cubulete mici si apa.

Cand incepe a da in clocot se sareaza dupa gust, pipereaza si se pune si busuiocul.

Se serveste drept sos langa orice carne prajita.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

atentie... pipotele fierb un pic mai greu... 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant 9022
retete culinare - Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant 9023
retete culinare - Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant 9024

COMENTARII (18)

ionix 1

27.01.2010, 13:11

Ionix e numa' una asa-i asa-i, eu si gaby suntem arhisuficiente pt un site s-ar bloca serverul daca ar fi prea multe ca noi pe aici

rivka 1

27.01.2010, 13:37

ioniiiiiiixxxxxxx unde-ai disparut asa.

acum ca am vazut postarea ta...de atunci am facut mancarea de multe ori , ne place.

ionix 1

27.01.2010, 13:40

eu n-am mai facut si nici n-am apucat sa gust cand am facut a mancat sotul tot tot... o sa fac sa vad si eu cum e ...
eh, am fost pe aici... un pic bolnavioara dar sunt pe drumul cel bun... gand la gand cu bucurie, chiar acum eram pe pagina ta sa vad ce ai mai facut bun pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21