Pireu de cartofi cremos si delicios

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2011 | 4968 vizualizari

 

E un pireu moale, fin ca o crema si se topeste in gura!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura unt (margarina)
  • 300 ml lapte (aproximativ) 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pireu de cartofi cremos si delicios:

Banalul pireu se pare ca are foarte multe metode de preparare si chiar ingrediente diferite. Unii pun lapte cand il prepara, altii nu; unii pun unt, altii margarina sau chiar smantana; unii pun si vegeta, altii nucsoara, etc.Unora le place moale, altora mai tare.Unora le place fin ca o crema, altora nu.

Va spun o reteta de pireu care se foloseste in aproape tot "neamul" meu. Cel mai bun pireu din cate am degustat! Si e o reteta  extrem de simpla, dar foarte reusita.

Puneti cartofii curatati si taiati in bucati mai mici la fiert, cu apa si sare. Dupa ce sunt fierti (verificati cu furculita), se strecoara foarte bine, se pun intr-un vas adanc si se mixeaza  bine bine cel putin cinci minute la viteza mica. Cand sunt mixati foarte bine, se adauga margarina, se mixeaza si se adauga laptele fierbinte, pe rand, timp in care se continua mixarea.

Se gusta de sare si daca e nevoie se mai adauga sare sau lapte (daca va place mai moale, ca si mie). Nu e cleios sau clicos, cum zic unii, doar daca cartofii nu-s in regula.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pireu de cartofi cremos si delicios 115588
retete culinare - Pireu de cartofi cremos si delicios 115592

COMENTARII (9)

ionela2682 1

16.07.2011, 11:41

Vin si eu ..sa nu-l las pe frumosul mic singur la masa!!!

mamaieelena 1

18.07.2011, 06:49

dany3la 1

07.08.2011, 01:07

Ce pofta mi s-a facut cand l-am vazut pe piticul acesta asa de dragut
imi vine sa-l pap si pe el

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L