Pireu de cartofi cu sos de ciuperci si carne de porc

de marcela1979 in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2011 | 5626 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt pireu:

  • cartofi 6 buc
  • sare
  • lapte

pt sos:

  • ceapa 2 bucati
  • 1 ardei kapia rosu
  • morcov 1 buc
  • ciuperci 200 gr
  • pasta de rosii
  • piper,vegeta
  • ulei
  • carne de porc 1/2 kg
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pireu de cartofi cu sos de ciuperci si carne de porc:

Pireul se face astfel:se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti se piseaza si se freaca cu lapte pana au o consistenta mai moale.

Sosul: se curata ceapa si se taie pestisori si se pune la calit intr-o cratita cu ulei,se adauga ardeiul taiat fasii subtiri si morcovul dat pe razatoare.Se lasa sa se caleasca un pic dupa care se adauga ciupercile taiate cubulete si carnea de porc taiata cuburi mai marisoare.Se lasa sa se caleasca si se adauga apa cat sa fiarba carnea .Cand carnea e fiarta si sosul a scazut se adauga vegeta,piper si pasta de rosii,se amesteca si se mai da un clocot .Se stinge focul si se serveste cu piureu de cartofi si muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pireu de cartofi cu sos de ciuperci si carne de porc 86490
retete culinare - Pireu de cartofi cu sos de ciuperci si carne de porc 86491
retete culinare - Pireu de cartofi cu sos de ciuperci si carne de porc 86492
retete culinare - Pireu de cartofi cu sos de ciuperci si carne de porc 86493
retete culinare - Pireu de cartofi cu sos de ciuperci si carne de porc 86494
retete culinare - Pireu de cartofi cu sos de ciuperci si carne de porc 86495

COMENTARII (14)

aziz 1

21.02.2011, 07:31

elena1988 1

21.02.2011, 09:38

tanyapatap 1

21.02.2011, 16:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L