Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa)

de lili2010 in Pizza, 17 Sep 2011 | 3493 vizualizari

 

Pisaladiere este o tarta specifica Frantei,care se realizeaza foarte usor si e foarte gustoasa.Eu am realizat-o aducandu-i o mica modificare

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250g faina
  • 150ml apa
  • 3linguri ulei
  • o lingurita drojdie uscata
  • 1/2lingurita sare

pentru umplutura:

  • 1kg ceapa
  • ulei de masline
  • cateva fileuri de ansoa
  • masline negre
  • 2 linguri suc de rosii(aici este modificarea adusa de mine,retetei)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa):

Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sarea, uleiul si faina. Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
 Ceapa se toaca julien si se pune cu ulei la inabusit intr-o tigaie.Se lasa la foc mic pana se inmoaie bine fara a se colora.Aici,eu am adaugat sucul de rosii.
 Aluatul de pizza se intinde intr-o tava pe hartie de copt.Deasupra se dispune uniform ceapa prajita.
 Se da tava la cuptor pentru 20minute,dupa care,se scoate si se adauga fileurile de ansoa si maslinele.Se mai lasa la cuptor inca 10 minute.
 Gustul dulceag al cepei se potriveste de minune cu cel al fileurilor de ansoa si al maslinelor!
 Merita incercata...este extraordinara !

 

RETETA IN IMAGINI

Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa)-0
Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa)-1
Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa)-2

COMENTARII (11)

oana_pisicutza16 1

05.10.2011, 18:05

arata bine

irena 1

01.03.2012, 13:10

Bya Ralu 1

22.01.2013, 13:00

ce fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41