Pitta

de Rux in Piine, 21 Noi 2010 | 2178 vizualizari

 

Am ramas tot in zona mediteraneana...astazi Pitta...o painica care se umfla in cuptor, facand un buzunaras secret pe care-l putem umple cu legume, branza sau carne dupa dorinta...aceasta painica este foarte apreciata si in Orientul Mijlociu...

 

INGREDIENTE

  • 225 gr/ 2 cani faina alba fara inalbitori
  • 5 ml/1 lingurita sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 140 ml apa calduta
  • 10 ml/ 2 lingurite ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pitta:

1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea intr-un vas. Se amesteca drojdia cu apa pana se dizolva si se aseaza intr-un vas mare.

2. Treptat se incorporeaza faina in amestecul de drojdie si se framanta pentru a se obtine un aluat moale.

3. Se infaineaza putin aluatul si se mai lucreaza 5 min pana devine elastic si neted.

4. Se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa o ora la dospit.

5. Se aplatizeaza aluatul si pe o suprafata cu faina, se imparte in 6 parti egale si se formeaza mingiute. Se acopera din nou cu o folie unsa cu ulei si se lasa 5 min.

6. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-o forma ovala cu grosimea de 5 mm si lungimea de 15. Se lasa sa dospeasca la temperatura camerei 20 de min, acoperite cu o folie unsa cu ulei.

7. Intre timp se preincalzeste cuptorul la temp. de 230 grade. Se lasa tava de cuptor in cuptor pentru a fi gata incalzita cand le punem. Se pun cate doua, depinde cum avem loc si se lasa 4-6 minute, pana se umfla. Nu e nevoie sa se rumeneasca( eu am preferat).

8. Se racesc pe un gratar si se acopera cu foaie pergament si prosop deasupra pentru a se pastra coaja moale.


Eu am pus jumatate jumatate faina alba si integrala, fiecare face cum doreste desigur...

 

COMENTARII (9)

Rux 1

23.11.2010, 07:54

raluxas 1

23.11.2010, 18:25

as fi vrut si niste poze cu etapele.....

elena1988 1

11.02.2011, 16:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D