Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am ramas tot in zona mediteraneana...astazi Pitta...o painica care se umfla in cuptor, facand un buzunaras secret pe care-l putem umple cu legume, branza sau carne dupa dorinta...aceasta painica este foarte apreciata si in Orientul Mijlociu...
1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea intr-un vas. Se amesteca drojdia cu apa pana se dizolva si se aseaza intr-un vas mare.
2. Treptat se incorporeaza faina in amestecul de drojdie si se framanta pentru a se obtine un aluat moale.
3. Se infaineaza putin aluatul si se mai lucreaza 5 min pana devine elastic si neted.
4. Se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa o ora la dospit.
5. Se aplatizeaza aluatul si pe o suprafata cu faina, se imparte in 6 parti egale si se formeaza mingiute. Se acopera din nou cu o folie unsa cu ulei si se lasa 5 min.
6. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-o forma ovala cu grosimea de 5 mm si lungimea de 15. Se lasa sa dospeasca la temperatura camerei 20 de min, acoperite cu o folie unsa cu ulei.
7. Intre timp se preincalzeste cuptorul la temp. de 230 grade. Se lasa tava de cuptor in cuptor pentru a fi gata incalzita cand le punem. Se pun cate doua, depinde cum avem loc si se lasa 4-6 minute, pana se umfla. Nu e nevoie sa se rumeneasca( eu am preferat).
8. Se racesc pe un gratar si se acopera cu foaie pergament si prosop deasupra pentru a se pastra coaja moale.
Eu am pus jumatate jumatate faina alba si integrala, fiecare face cum doreste desigur...
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult