Piure cremos cu sos de rosii si gogosar

de Rocsi in Mancaruri de post, 6 Oct 2010 | 4808 vizualizari

 

Este o reteta tare simpla dar am zis sa v-o arat si voua..intr-o zi de post un piure cu acest sos,este foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • pentru piure:
  • 8 cartofi mari
  • sare
  • margarina(daca nu e de post faceti cu unt si lapte..eu l-am facut in zi de post)
  • o radacina mica de patrunjel
  • pentru sos:
  • 3 linguri ulei
  • circa o cutie mica de rosii decojite
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • jumatate de gogosar
  • marar verde
  • o canita apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure cremos cu sos de rosii si gogosar:

Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert cu un strop de sare.

radacina de patrunjel se curata,se taie in patru si se pune peste cartofi la fiert pentru putin aroma.

dupa ce s-au fiert bine ,ii scurge,indepartam radacina de patrunjel.

adaugam margarina si il batem cu instrumentul pentru piure.

sosul:

rosiile decojite le dam prin blender.

intr-o tigaie punem uleiul la incins.

adaugam rosiile date prin blender si pasta de gogosari.

jumatatea de gogosar o spalam, si o taiem cubulete foarte mici.

il adaugam si acesta in tigaie.

condimentam cu sare si piper,si punem si canita de apa.

lasam la foc potrivit sa fiarba,pana se ingroasa binisor.

mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.

sper final ii dam drumul in tigaie si mai dam un clocot la sos.

asezam pe o farfurie piure,iar deasupra sos din belsug.

sper sa va placa.

uite asa a mai trecut o zi de post!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piure cremos cu sos de rosii si gogosar 54784
retete culinare - Piure cremos cu sos de rosii si gogosar 54785

COMENTARII (12)

Rocsi 1

07.10.2010, 18:12

multumesc fetele..asa am zis si eu kamy k e bun pentru o zi de post

Dana Cristea - pusikmea 1

08.10.2010, 18:37

Rocsi 1

10.10.2010, 16:14

mersi dana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L