Piure cu ton

de mihaelar63 in Ton, 23 Dec 2015 | 591 vizualizari

 

Ce nu face omul de foame ? Doream o salata de cartofi cu ton si cartofi . Cartofi erau curatati s-au fiert repede si prea... pentru pireu . Asa ca una se pregateste si alta se nimereste . Dar  a iest ceva foarte bun si hranitor .


 

 

INGREDIENTE

  • 160 gr ton in ulei
  • 2 cartofi
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri seminte rodie proaspata
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 1 mana frunze de valeriana
  • condimente preferate -ierbui de Provence
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • smantana ,parmezan,unt-optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure cu ton:

  1. Cartofii se curata de coaja se taie felii si se pun la fiert cu usturoiul curatat. Sarati.
  2.  Cand cartofii au fiert se zdrobesc ca pentru pireu . Se amesteca cu unt , parmezan si smantana . Se lasa sa fie mai moale, ca o supa crema
  3. Tonul din conserva se amesteca cu piper , condimente preferate  si zeama de lamaie .
  4. Intr-o farfurie putin adanca se pune piureul  , in mijloc se aseaza frunzele de de valeriana . In jurul salatei se distribuie tonul in ulei condimentat.
  5. Pe deasupra se prepara seminte de rodie proaspata .
  6.   Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa serviti intr-o zi cu dezlegare la peste preparati pireul simplu sau cu frunze de patrunjel .

RETETA IN IMAGINI

Piure cu ton-0
Piure cu ton-1
Piure cu ton-2
Piure cu ton-3
Piure cu ton-4
Piure cu ton-5
Piure cu ton-6
Piure cu ton-7

COMENTARII (12)

mihaelar63

mihaelar63 1

23.12.2015, 23:59

Camelya , puteam sa-i zic asa mai sofisticat zau , Soup -crem with tuna '' ))

mihaelar63

mihaelar63 1

24.12.2015, 00:00

Buni poate fi si 3in 1 . rodia substituie desertul )

mihaelar63

mihaelar63 1

24.12.2015, 00:01

Anca am pus ce era prin prejur

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24